Autor: Informer.rs

08.06.2023.

07:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

DOKTOOOOOR! NBA liga objavila majstorije Nikole Jokića! (VIDEO/FOTO)

Nikola Jokić nastavlja da pomera granice! Izdominirao je protiv Majamija u gostima (109:94), utakmicu je završio sa 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija i opet ispisao istoriju.

Jokić je postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u utakmici finalne serije ostvario tripl-dabl sa makar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Samo pet puta u istoriji celog plej-ofa desilo da neko ima 30+ poena, 20+poena i 10+ asistencija. Jednom je to pošlo za rukom Viltu Čemberlenu, jednom je uspeo i legendarni Karim Abdul Džabar, a preostala takva tripl-dabla zajedno sa poslednjim protiv Majamija su delo našeg centra. 

- Remek delo Nikole Jokića - nije krio oduševljenje komentator posle tripl-davbla našeg asa i fenomenalnog poteza.

Ovo je Nikoli bio deseti tripl-dabl u ovom plej-ofu. Lari Bird je 10 plej-of tripl-dablova ostvario za celu karijeru, koliko imaju i  Drejmond Grin i Radžon Rondom, a Vilt Čemberlen devet. Ispred Jokića su Medžik Džonson sa 30, Lebron Džejms sa 28, Rasel Vestbruk sa 12 i Džejson Kid sa 11 tripl-dabl učinaka u doigravanju.

Pogledajte šta je Nikola radio u trećoj utakmici. Iako smo navikli na tripl-dabl, ovo je pomalo i nerealno. Jokić ne posustaje, samo podiže standarde iz meča u meč, neumoran je. 

Somborac je u svom stilu reagovao nakon novog podviga i rekorda. Na pitanje koliko mu znači rekord, rekao je:

- Da budem iskren, ne mnogo. Srećan sam što smo pobedili, važna pobeda za nas pošto su oni i pobedili kod nas, tako da nismo hteli to da gubimo.