• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

07:19

JOKIĆEVA IZJAVA O KOJOJ BRUJI AMERIKA! Neverovatno, ovo može samo Nikola! Obara rekorde, piše istoriju, a evo o čemu on priča (FOTO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆEVA IZJAVA O KOJOJ BRUJI AMERIKA! Neverovatno, ovo može samo Nikola! Obara rekorde, piše istoriju, a evo o čemu on priča (FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić je zaista jedan jedini. Dok se drugi utrkuju da budu u prvom planu, da se samo o njima priča, da samo oni budu heroji, as Denvera je još jednom pokazao da nema trunke sujete.

Košarkaši Denvera uzvratili su Majamiju posle brejka u Koloradu i dobili treći meč koji je odigrani u Majamiju sa 109:94.

Srpski centar je ponovo blistao, meč je završio sa 32 poena, 21 skokom i deset asistencija, a tripl-dabl je imao i Džamal  Marej - 34 poena, 10 skokova i 10 asistencija.

Nakon meča, dvostruki MVP imao je reči hvale o Džamalu Mareju.

- On je tamo zaista dobar vođa, a mi ga samo pratimo. Sjajno čita igru, uključuje sve momke u akciju, sazreo je. Zna kako da kontroliše dešavanja na terenu. Moramo da uložimo još više napora. Majami je defanzivno dobar, sjajan na liniji pas, aktivan u zoni, često udvaja  Marija…-  rekao je Jokić o Mareju i opet sve ostavio bez teksta skromnošću.

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski as je potom hvalio  i Kristijana Brauna koji je postigao 15 poena, uz sedam od osam iz igre.

- Uvek govorim o njemu kao o šampionu, kao pobedniku. On uvek igra pobednički... Mislim da ima budućnost u ovoj ligi.

 

 

Jokić je ispisao istoriju, ali ga to zaista ne znamima, potvrdio je i posle meča. Jokić je  postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u utakmici finalne serije ostvario tripl-dabl sa makar 30 poena, 20 skokova i 10 asistencija. Samo pet puta u istoriji celog plej-ofa desilo da neko ima 30+ poena, 20+poena i 10+ asistencija. Jednom je to pošlo za rukom Viltu Čemberlenu, jednom je uspeo i legendarni Karim Abdul Džabar, a preostala takva tripl-dabla zajedno sa ovim večerašnjim su delo Nikole Jokića. Međutim, Nikoli rekordi nisu bitni.

- Da budem iskren, ne znači mi ništa - poručio je Srbin.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Mnogi smatraju da Denver tek sad dostiže vrhunac, ističe to i Jokić.

- Ovo je pravo vreme da igramo našu najbolju košarku. Možda neki momci nisu pogađali ili igrali dobro, ali tu su drugi da ih pokriju. Primera radi, rekao sam Kristijanu Braunu da smo zbog njega slavili. Bio je energičan. Čak i kad greši, ne možete da budete ljuti na njega. Mali je pobednik.

Foto: Tanjug/AP

 

Nikola je sve nasmejao posle konstatacije da je Džef Grin organizovao večeru pre meča sa Majamijem.

- Ima lepu kuću. Nadam se da ćemo sledeći put tamo proslaviti -  nasmejao je Jokić novinare.

Četvrta utakmica finala igra se u noći između petka i subote u 02.30.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17