27.10.2024.

05:24

Foto: Tanjug/AP/

Sport

Jokić šokirao Amerikance! Pogledajte promašaj Srbina o kom će se pričati (VIDEO/FOTO)

Srpski centar odigrao je maestralan meč, ubacio 41 poen,  uz devet skokova i samo četiri asistencije, malo za ono što smo od njega navikli.

To nije sve. Postavio je Nikola Jokić i rekord karijere sa sedam ubačenih trojki iz 12 pokušaja, četiri pogođene u poslednjoj četvrtini. Nažalost, umesto heroja postao je tragičar, jer je promašio jedan penal i trojku za izjednečenje u poslednjem minutu.

Imao je Denver napad 14 sekundi do kraja utakmice, a Klipersi su pustili Nagetse da šutiraju. Jokić je preuzeo odgovornost, ali nažalost lopta nije završila u obruču. Klipersi su sa penala overili trijumf.

Pogledajte promašaj Jokića. 

Iako je bio najefikasniji u svom timu, Jokić smatra da je za poraz odgovoran kao i ceo tim.

- To što sam postigao 40 poena ne znači da sam igrao dobro. Ja sam deo ove ekipe, nisam odvojen od njih. Mislim da svi moramo bolje - bila je prva izjava Nikole Jokića posle drugog poraza u sezoni, pošto su na startu sezone kiksnuli protiv Oklahome.

U ekipi Denvera pored našeg asa, Marej je ubacio 22, a Kristijan Braun 11 poena. Ostatak tima je podbacio, Rasel Vestbruk je šutirao 0-8 iz igre, Porter 4-13, a Gordon tri od deset...Na drugoj strani najbolji je bio Pauel sa 37 poena, Zubac ga je pratio sa 24, a poen manje dodao je Harden.