• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

27.10.2024

02:20

Jokić ubacio 41 poen, pa promašio trojku za produžetak! Denver pao posle velike drame! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Jokić ubacio 41 poen, pa promašio trojku za produžetak! Denver pao posle velike drame! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa doživeli su u noći između subote i nedelje drugi poraz u isto toliko utakmica na startu nove sezone NBA lige, pošto su u dramatičnoj završnici poraženi od Los Anđeles Klipersa sa 109:104 na svom terenu! Srpski košarkaš Nikola Jokić bio je najbolji na terenu pošto je zabeležio 41 poen, devet skokova i četiri asistencije, ali je u finišu promašio trojku za produžetak, pa su Klipersi poenima sa slobodnih bacanja došli do trijumfa.

Nikola Jokić dominirao je na parketu protiv Los Anđeles Klipersa, ali to nije bilo dovoljno da Denver zabeleži prvi trijumf ove sezone. Ponovo je, kao po običaju, gotovo sam igrao i nije bio ispraćen od svojih saigrača, koji su potpuno zakazali i ovog puta. Naročito u završnici.

Ubacio je sedam trojki iz 12 pokušaja, što mu je rekord karijere u NBA ligi, ali onu odlučujuću i najvažniju ipak nije uspeo da pogodi. Denver je sada na skoru 0-2, što samo potvrđuje da je verovatno u najvećoj krizi otkako je Nikola Jokić u klubu. Nagetsi su poraženi na startu sezone i od ekipe Oklahome.

Nikola je i protiv Klipersa bio centralna figura na terenu, ali od saigrača gotovo da nije dobio podršku. Jedini koji ga je donekle ispratio bio je Džamal Marej sa 21 poenom, mada, kada je bilo najpotrebnije, nije bio od velike pomoći Srbinu.

Otud je u samom finišu na četiri sekunde pre kraja Jokić morao da vadi kestenje iz vatre i da pokuša da donese produžetak. Izgradio je poziciju za šut, probao, ali je napravio trzaj, pa je lopta nešto jače izašla iz ruku nego što je trebalo.

Kako je to izgledalo pogledajte u snimku ispod.

 

 

Sa druge strane, Klipersi su odigrali znatno bolju timsku košarku i slavili su zahvaljujući sjajnim rolama Normana Pauela, Ivice Zubca i Džejmsa Hardena. Prvi je ubacio 37 poena, internacionalac iz Hrvatske 24, a legendarni "Brada" 23 poena.

Foto: Tanjug/AP

Ivica Zubac i Jokić u duelu

Denver u pojedinim trenucima meča nije delovao kao ekipa.spremna da se bori za plej-of. Bilo je perioda kada igrači Nagetsa pet minuta nisu uspevali da išta pogode. Izgledali su katastrofalno gotovo svi sem Jokića, koji je svoj tim sam doveo u poziciju da se bori za trijumf.

Na kraju nije uspeo da ga donese, a definitivno šampiona NBA lige iz 2023. godine sada čekaju ozbiljne analize, a moguće i rezovi u sastavu.

Naredni meč Denver i Jokić igraju za dva dana, a protivnik je Toronto u Kanadi. A kako izgleda kompletna tabela NBA lige, možete pogledati ispod.

 

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija