Autor: Informer.rs

12.09.2023.

06:13

Foto: EPA Images

Sport

Patetičan si, sramota! Navakovi navijači se obrušili na Rodika!

Novak Đoković je osvojio 24. pehar u karijeri, četvrti u Njujorku, a trofej mu je uručio upravo Endi Rodik, šampion Ju-Es opena 2003. godine. Amerikanac je nekada otvoreno mrzeo Srbina, ali ga danas izuzetno poštuje. Međutim, nisu baš svi ubeđeni u to.  Novakovi navijači ne zaboravljaju šta je ranije pričao.

Na Tviteru je Rodik bio na udaru fanova prvog tenisera sveta, zamerili su mu kako se nije ni u jednom trenutku nasmejao dok je Novaku predavao pehar, kao i da je kasnije počeo da mu aplaudira kada je Đoković digao pehar.

- Bio si tako patetičan na dodeli trofeja. Nisi se uopšte nasmejao kada si predao pehar GOAT-u. Počeo si da aplaudiraš kasno kada je GOAT digao trofej. Kakva sramota - napisao je jedan od Novakovih fanova.

Ubrzo je navijač dobio odgovor, Rodik mu nije ostao dužan.

- Ako treba da budeš ljut na mene, to je u redu, mogu to da izdržim. Ništa od toga što si rekao nije istina. Pun sam poštovanja zbog dostignuća i to sam rekao Novaku, pre i tokom ceremonije. Želim ti svako dobro - odgovorio je Rodik.


Odnos između Rodika i Đokovića nije uvek bio dobar dok su delili teren, mečevi su bili puni tenzija, umalo su se potukli upravo u Njujorku pre 15 godina, a Amerikanac je često vređao našeg asa jer je zbog zdravlja predavao mečeve. 

Đoković je savladao Rodika 2008. u četvrtfinalu Ju-es opena na "Artur Ešu", dan nakon što ga je Amerikanac prozivao na konferenciji kako ima Sars, sve moguće viruse i bolesti ovog sveta, aludirajući na Novakove probleme sa zdravljem, zbog čega je često bio prinuđen i da predaje mečeve.

Informer

Rodik je i na kraju završio karijeru sa pozitivnim skorom u odnosu na Novaka, u šali sad kaže je to zato što se na vreme povukao. Endi je potom promenio mišljenje o našem teniseru kada je video da je GOAT, shvatio je da je pogrešio, a na legendaran način je opisao kako Srbin uništava rivale.

"Novak ti prvo uzme noge, pa dušu", rekao je Rodik prvi put pre dve godine kada je naš teniser pobedio Džensona Bruksbija na Ju-Es openu, a potom često ponavljao posle ubedljivih pobeda prvog tenisera sveta.