• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2023

13:57

Nole, legendo! Podigao srpsku trobojku usred TV prenosa

printscreen

Novak Đoković

Nole, legendo! Podigao srpsku trobojku usred TV prenosa

Podeli vest

Novak Đoković osvojio je 24. grend slem, četvrti Ju-Es open, a onda podigao srpsku trobojku usred Njujorka za vreme TV prenosa.

U finalu poslednjeg grend slema u sezoni savladao je naš as Danila Medvedeva i izjednačio se sa čuvenom Margaret Kort po broju grend slem titula. Imaju ih po 24, Serena Vilijams je na 23, Rafael Nadal i Štefi Graf imaju po 22.

Posle velike pobede Novak je davao intervju za ESPN, koji ima štand ispred "Artur Eš" stadiona. Pozdravili su ga brojni naši navijači, skandirali "Nole, Nole, Srbija, Srbija", a u jednom momentu su mu dodali našu zastavu. Poljubio je, a potom je podigao trofej zajedno sa zastavom.

 

Inače, Nole će posle Ju-Es opena predvoditi Srbiju u grupnoj fazi Dejvis kupa u Valensiji, gde će jedan od glavnih protivnika biti Španija. Tim Srbije u Valensiji igra mečeve sa Južnom Korejom (utorak), Španijom (petak) i Češkom (subota).

Foto: printscreen

 

 

Đoković je i tokom pomenutog intervju za ESPN pomenuo koliko mu je značilo kada je video kako mu ćerka Tara iz publike pruža podršku, pa otkrio da li će slaviti 24. slem.

- Ne znam koliko ćemo ludovati, pitala su me deca kako ću slaviti i rekao sam da ću biti sa njima, a videću šta će biti kad legnu da spavaju. Možda iskoristim što smo u najboljem gradu na svetu, hajde da slavimo. Pričao sam sa Jelenom gde će ko da sedi jer je bilo mnogo ljudi, a premalo mesta. Morali smo da rasporedimo ljude i pričali smo o deci, nisam znao gde će da sede. Kada sam prvi put seo na klupu i video sam Taru u prvom redu, pokazala mi je pesnicu, a kad god mi je bilo teško pogledao sam nju i ona mi je davala snagu da pobedim. Divno je bilo slaviti sa mojom porodicom ovde - rekao je naš teniser. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Nole je ove sezone odigrao četiri grend slem finala, a osvojio je tro trofeja, Australijan open, Rolan Garos i sada Ju-Es open.

- Teško je pričati i opisati rečima šta osećam. Još se nije sleglo šta sam uradio, osvojio sam 24. grend slem i nadao se da ću još ispisivati istoriju. Dobro znamo da me je pre dve godine Medvedev razbio ovde kada sam išao po istoriju. Nisam želeo opet taj osećaj i svi iz mog tima i porodice su znali da moraju da me ostave poslednja 24 sata da ne bih razmišljao šta je na stolu, jer uvek je nešto, posebno... Taj drugi set je jedan od najtežih setova koje sam odigrao u karijeri, znao sam da neće odustati, bio je blizu da osvoji set i gubio sam dah, nisam imao snage u nogama, ali to je bio ključ i olakšanje. U trećem setu sam imao jasan plan da ne igram preduge poene, on je neke promašio, tako da evo nas ovde.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija