• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Bogdan Bogdanović Novak Đoković Ivana Španović

11.09.2023

10:43

Planeta se klanja Srbima! I Kinezi slave naše asove! (FOTO)

printscreen

Ostali sportovi

Planeta se klanja Srbima! I Kinezi slave naše asove! (FOTO)

Podeli vest

Uspesi srpskih sportista koje su izvojevali u danima za nama krase zidove srpskog paviljona na sajmu u kineskom Šjamenu.

U nedelju smo bili svedoci istorijskog dana za srpski sport, čitava zemlja slavila je uspehe Novaka Đokovića, koji je u Njujorku osvojio Ju-Es open i svoj 24. grend slem pobedivši Rusa Danila Medvedeva u finalu, kao i naših košarkaša koji su u Manili postali vicešampioni sveta, nakon što su u uzbudljivom finalnom meču poraženi od reprezentacije Nemačke.

 

Foto: Informer

 

 

Da uspeh naših sportista ne prođe nezapaženo čak ni u dalekoj Kini, pobrinula se srpska delegacija koja predstavlja našu zemlju na najvećem investicionom sajmu na svetu, tačnije sajmu investicija i trgovine u Šjamenu (CIFIT), u provinciji Fuđijen, na jugoistoku Kine.

 

Foto: Informer

 

Naime, poslednjeg dana sajma zidovi našeg paviljona ukrašeni su slikama naših sportista, gde su njihovi uspesi ispisani i na engleskom i kineskom jeziku, kako bi svi posetioci znali da osim sjajnih prilika za investiranje, Srbija može da se pohvali i šampionima u različitim sportovima. Poznato je da u Aziji obožavaju Srbe, a Kinezi našeg Novaka, pa nema sumnje da je i ova reklama pun pogodak. 

Foto: Informer

 

Dakle, na našem paviljonu smenjuju se slike najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta Novaka Đokovića, kapitena košarkaške reprezentacije Srbije Bogdana Bogdanovića, ali i svetske šampionke u skoku u dalj Ivane Vulete. Ono što je zanimljivo, jeste da je uvod u uspešno predstavljanje Srbije na sajmu u Šjamenu dala upravo Vuleta, koja je u istom gradu početkom septembra trijumfovala na mitingu Dijamantske lige.
 
Međunarodni sajam CIFIT otvoren je 8. septembra, a biće zatvoren danas. Srpsku delegaciju predvodila je potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, a činili su je i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja Jelena Begović i ministar telekomunikacija i informisanja Mihailo Jovanović.

Ovogodišnji sajam u Šjamenu posetilo je više od 80.000 privrednika iz više od 100 zemalja sveta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija