04.03.2024.

10:43

Foto: profimedia

Sport

Ljudi ne mogu da veruju! Đoković jede brzu hranu, ovo obožava

Prvi teniser sveta ima rigorozan režim ishrane, zna šta i kada jede. Izbacio je gluten iz ishrane, kao i mlečne proizvode, šećer i crveno meso. Pije velike količine vode tokom dana, a jutro započinje čašom mlake vode sa limunom za detoksikaciju.

Ali, i on je od krvi i mesa, pa se desi da prekrši pravila i uživa u nekim malim i slatkim zadovoljstvima, kao sav normalan svet. Pred masters u Indijan Velsu (od 6. marta do 17. marta) bio je gost na "Upfront" samitu. Govorio je o karijeri, brojnim navikama, dnevnim rutinama, svarima koje voli van terena...

Otkrio je Nole šta voli da jede kada prekršiš pravila o ishrani. Deševa se, verovatno ne često i sigurno ne za vreme turnira.

- Pica i palačinke i još nekoliko stvari - priznao je prvi teniser sveta i iznenadio fanove na društvenim mrežama.

"Prijatelji" su omiljena serija našem asu, a njegov superheroj je:

- Moja majka!
 

Informer

Đoković je otkrio i koja je njegova omiljena knjiga.

- "Jedini put do pobede", rekao je Novak, a autor je cenjeni doktor psihologije Džim Ler, sa kojim je Nole sarađivao pre više od deset godina.

Omiljeni timski sport mu je košarka, pa je boravak u Los Anđelesu iskoristio da gleda Nikolu Jokića i njegov Denver protiv Lejkersa. Centralni teren na Vimbldonu je Novak omiljeni teniski teren, na njemu je trijumfovao sedam puta, pa će Australijanci biti malo ljubomorni, jer je u Melburnu slavio deset puta.