Autor: Informer.rs

06.03.2024.

08:55

Foto: Reuters

Sport

Sve oči uprte u Đokovića! Da li neko može da mu zagorča život?

Đoković je slavio u Kaliforniji davne 2016. godine. Posle kiksa u Melburnu, gde je desetostruki šampion stao u polufinalu, sve će oči biti uprte u Srbina u Indijan Velsu, jer su od njega navijači navikli samo da pobeđuje.

Poslednji put je Novak u Indijan Velsu nastupio 2019. godine, a posle toga nije prvo zbog pandemije virusa korona, a zatim i zato što je u SAD bio zabranjen ulaz nevakcinisanim strancima. Konačno će zaigrati na petom grend slemu kako ga mnogi zovu. 

Lak žreb za Novaka

Prvi treniset sveta je slobodan na startu takmičenja, a u drugoj rundi igraće ili sa kvalifikantom ili sa Aleksandrom Vukićem, trenutno 69. teniserom sveta. Bez obzira na to ko mu bude protivnik  biće to samo malo jači trening za Srbina i dobra priprema za nastavak takmičenja. 

U trećoj rundi bi trebalo da igra sa Tomasom Ečeverijem, kojeg je Đoković lako savladao u Melburnu. Dobio ga je Nole u sva tri meča, Argentincu odgovara šljaka, ali u poslednje vreme  nije u formi. 

Informer

Igo Amber ili Tomi Pol su projektovani rivali za osminu finala. Amber je 14. na svetu, osvojio je trofej u Marseju, a u Ameriku stigao nakon trijumfa u Dubaiju, pa će bez sumnje biti umoran. Sa  Novakom je igrao 2019. na Vimbldonu i izgubio taj meč u tri seta. Tomi Pol je osvojio titulu u Dalasu i igrao finale Delrej Biča, pre poraza u prvom kolu Akapulka, a Đoković ga je dobio u jedinom meču koji su odigralu, u Melburnu prošle sezone. Hubert Hurkač bi mogao da bude rival našem teniseru u četvrtfinalu. Nole se sa njim mučio na Vimbldonu odigrali su do sad sedam mečeva, a prvi teiser sveta ima maksimalan skor 7:0.

Informer

Danil Medvedev i Holger Rune su potencijalni protivnici u polufinalu. Nole vodi protiv Rusa 10:5 u međusobnim okršajima pobedio ga je u finalu Ju-Es opena prošle godine, a Medvedev je ove sezone poražen u finalu Australijan opena od Janika Sinera i polufinalu Dubaiju od Iga Ambera, dok je prošle sezone bitku za trofej u Indijan Velsu izgubio od Karlosa Alkaraza. S druge strane,  Rune je izgubio tri meča od Novaka, a dva je dobio. Ove sezone je izgubio finale Brizbejna, igrao finale Monpeljea i Akapulka, bio je u centru pažnje jer je raskinuo saradnju sa trenerom Borisom Bekerom i majkom koja je bila deo njegovog stručnog štaba.

Što se finala tiče, Janik Siner i Karlos Alkaraz su mogući rivali u borbi za trofej. Španac nije u sjajnoj formi, brani trofej u Indijan Velsu i 1.000 bodova, dok je Italijan posle Melburna pobedio i u Roterdamu, a sad bi da osvoji trofej i u Americi. 

Informer

Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po pet trofeja na pomenutom mastersu, pa bi se Novak novom titulom osamio na vrhu liste šampiona, a bio bi to njegov 41. masters u karijeri.Takođe, prvi teniser sveta bi u još jednom segmentu nadmašio Švajcarca. Ako bi se domogao trofeja, bio bi to njegov 72. na tvrdoj podlozi, trenutno Federer i Đoković imaju 71, Andre Agasi 46, tri manje od njega Džimi Konors, a Pit Sampras 36 titula na tvrdoj podlozi.