04.06.2024.

05:42

Foto: EPA Images

Sport

Novak nije čovek! Pogledajte šta je radio posle skoro 5 sati igre i povrede (VIDEO)

Srpski teniser je sve ostavio bez teksta posle meča. Bez obzira na veliku borbu i dužinu meča, povredu, ispratio je protokol i odmah odradio trening oporavka kako bi telo održao o optimalnom i što boljem stanju.

Rolan Garos je objavio video kako posle meča vozi bicikl. Zbog ovoga je najveći!  Sad tek možete možda da pretpostavite kada je bio u krevetu posle meča sa Lorencom Muzetijem nakon trećeg kola takmičenja. Duel je završen oko tri sata iza ponoći, a posle je usledio oporavak, razgovori s medijima, druženje s navijačima, večera... Jasno je da je sve to uzelo danak, pa se povredio početkom drugog seta s Argentincem u osmini finala. 

Novak je praktično bio pred porazom, gubio je 2:1 i 4:2 u četvrtom setu, ali je, po ko zna koji put u karijeri uspeo da pronađe snagu i rešenje, vrati se u duel i na kraju pobedi. Povređen!

- Drago mi je što sam igrao peti set i poslednja tri gema četvrtog bez bola, ali ne znamo šta će biti sutra. Igrao sam ranije na turnirima i sa pocepanim mišićima, lekovima, adrenalinom koji vam pomaže tokom turnira, nekad je to na jednom meču, nekad tokom celog turnira, ali dobro je što ima slobodan dan na GS, tako da ima vremena da se oporavim. Nadam se da ću moći da izađem opet na teren i igram - rekao je Novak posle pobede.

Informer

Fizioterapeut mu je pomogao da odigrao meč do kraja.

- Imao sam taj momenat kada se povreda pojavila, kada sam zvao fizija i medicinski tajmaut. Intervencija tada nije pomogla. Ne možete to da rešite, možete da igrate do nekog nivoa, što je Alehandro fizio i uradio i osposobio. Nisam igrao na 100%, nisam mogao da trčim na mnogo dropšotova, neke sam samo gledao što je Francisko shvatio. Znam da je njemu teško igrati protiv nekoga ko se ne kreće dva seta, a onda krene ponovo da se kreće. Nije idealna situacija. Razlog što sam nastavio je to što sam hteo da vidim da li će lekovi protiv bolova uspeti da ukinu limite i to se desilo posle trećeg seta. Doktor je rekao da to može da mi da sada i bilo je dovoljno. Posle 35 minuta je delovalo i igrao sam do kraja meča.