• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2024

15:17

Novak nije sa ove planete! Srbin u četvrtfinalu posle drame (FOTO/VIDEO)

AP Photo/Thibault Camus

Novak Đoković

Novak nije sa ove planete! Srbin u četvrtfinalu posle drame (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pobedio je Franciska Serundola rezultatom 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 posle četiri sata i 39 minuta igre u osmini finala Rolan Garosa. Srpski teniser imao je problema sa kolenom, ali ipak pobedio i u četvrtfinalu ga čeka bolji iz duela Kasper Rud - Tejlor Fric.

NOVAK ĐOKOVIĆ - FRANCISKO SERUNDOLO (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3)

 

 

KRAJ MEČA

PETI SET

6:3 - SVE JE GOTOVO, SRBIN JE U ČETVRTFINALU! Novak Đoković nije sa ovog sveta! Samouvereno je odservirao za meč, uzalud su Serundola bodrili iz boksa, više ništa nije mogao! Novak je iskoristio prvu od dve vezane meč lopte! Atomski tenis su igrali, hvatali se obojica za noge, ali neko je morao da pobedi i to je, na sreću, Novak Đoković.

5:3 - Idemooooooooooooo, brejk Novaka! Ne zaustavljaju se Đoković i Serundolo, odigrali su još jedan dramatičan gem! Poveo je Argentinac sa 40:0, a linijski sudija je posle Novakovog udarca uzviknuo "aut". Serundolo je priznao da je lopta bila dobra i poen je pripao Srbinu, a potom je i izjednačio uz nekoliko predivnih poena i kratkih lopti. Spasio je ukupno četiri gem lopte i iskoristio prvu brejk loptu u ovom gemu i to tako što je pogodio liniju!

4:3 - Toooooooo! Najbolji svih vremena je neuništiv! Videli smo špagu uprkos bolu u kolenu i krvi na istom, kao i poen meča i vodi Srbin!

 

 

3:3 - Ne popušta ni 12 godina mlađi Serundolo. Kreće se maltene kao na početku meča i jasno stavlja do znanja da neće tek tako prepustiti pobedu iako nije u psihološkoj prednosti.

3:2 - Nije bilo lako, ali vodi Srbin! Novak gubi prvi poen, pa menja reket koji je takođe sav prljav od šljake bio posle pada. Klizao se i u ovom gemu, ali je uspeo da se izvuče iako je pretio Serundolo.

 

 

2:2 - Izjednačuje Serundolo bez većih problema. Srbin je taj koji je preživeo dramu. Pao je Novak jer se okliznuo posle drugog poena, a onda imao šta da kaže sutkinji i supervizoru! Poručio im je ironično "svaka čast" dok je išao ka svojoj klupi da se očisti. Prokrvarila mu je i noga.

2:1 - Vraća brejk Argentinac, Novak je nervozan kao nikad. Urlao je na svoj boks i vikao im "Ubio bih vas", Jelena ga je smirivala, a onda i njegovom sparing partneru, činilo se, prevodila šta kaže Novak, pa se na kraju i nasmejala. Serundolo je iskoristio drugu brejk šansu.

Foto: AP PHOTO

 

2:0 - Brejk, vodi Novak! Serundolo se potpuno raspao, ali nije samo do njega, već i Novak pogađa linije. Nervirao se Argentinac zbog toga, ali uzalud, koristi Srbin drugu brejk šansu!

1:0 - Nema više problema Novak, rutinski osvaja svoje servise.

 

 

ČEVRTI SET

7:5 - BREJK, SET! Gledaćemo i peti! Gem za infarkt od videli smo u gemu na Serundolov servis. Obojica su gađala linije, ali je Novak bio bolji i došao do dve set lopte. Spasio je Argentinac i jednu i drugu, a onda su usledila tri izjednačenja. Imao je gem loptu Argentinac, međutim Novak koristi četvrtu set loptu i vodi meč u odlučujući peti!

Foto: EPA

 

6:5 - Neviđena drama! Sve vreme je pretio Argentinac, Novak je na mreži i veoma rizičnim potezima spasio brejk šansu, na gem loptu je odigroa savršen skraćen udarac i ponovo vodi!

5:5 - Osmeh sa lica je nestao Serundulu, ali je bodrio i dalje sebe i dobro servirao. Rutinski stiže do izjednačenja i nije dozvolio sebi da skroz potone nakon propuštenih šansi da pobedi najboljeg tenisera svih vremena.

5:4 - Potpuno se Novak vratio u meč, pogađa linije i vodi! Pod velikim pritiskom će biti Serundolo u narednom gemu. Vođstvo je proslavio glasnim urlicima, vikao je "idemo" i tražio još podrške od publike koja je u transu.

4:4 - Idemo, majstore! Novak vraća brejk! Zadrhtala je ruka i Serundulu, napravio je jednu duplu grešku u gemu za 30:30. Novak je potom pogodio liniju i došao do brejk lopte, a onda i zatražio podršku od publike. Nova neiznuđena greška Argentinca omogućila je Novaku da vrati brejk!

3:4 - Ređao je vinere, ređao je linije i Novak ostaje i dalje u igri za preokret.

2:4 - Bez problema potvrđuje brejk 27. teniser sveta. I dalje pogađa linije i sa velikim samopouzdanjem proslavlja poene.

Foto: AP PHOTO

 

2:3 - Ne vredi, Novak nije onakav kakav je u većini slučajeva i Serundolo pravi brejk. Gem loptu srpski teniser nije iskoristio, ali Argentinac jeste prvu brejk šansu u ovom setu.

2:2 - Definitivno je i dalje da Đokovića boli koleno, ne reaguje na lopte isto kao kada je u potpunosti zdrav i lako dolazi do gema Argentinac.

2:1 - Ponovo se nervoza uvukla u Novaka. Vodio je 40:0, potom je bilo 40:30, a tada je svom boksu poručio "da ih ništa ne čuje".

1:1 - Dosta bolje deluje Novak na startu ovog seta, ali ne da se ni Serundolo i ne prepušta svoj servis.

0:1 - Bravo, bre! Novak sa nulom osvaja svoj servis gem!

MEDICINSKI TAJM-AUT - Novak ponovo traži pomoć lekara. Od sutkinje je zatražio da se ugase jaki refletori jer je još dan.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

TREĆI SET:

3:6 - Uzeo je Novak prvi poen, publika je žustro navijala za njega, ali Serundolo je pucao od samopouzdanja. Upisao je sjajan viner i ubrzo osvojio set.

3:5 - Tako je, to Novaku treba! Srbin je konačno osvojio gem na svoj servis, a da se nije namučio, izgubio je samo jedan poen. Serundolo će sada servirati za set.

2:5 - Novak je i dalje nesiguran, Serundolo ne da svoj servis i sve je bliži osvajanju trećeg seta.

2:4 - Fantastičan potez Argentinca, forhend iz punog trka, Novak je nagradio aplauzom, iako je to bio poen za 30:30. Uspeva da se izvuče i nakon jedne propuštene gem lopte i smanji prednost Serundola. Čučnuo je Novak na kraju gema, čini se da i dalje oseća nelagodu u kolenu.

1:4 - Stiže Đokoviću sve vreme i podrška sa tribina, u jednom momentu se čak i nasmejao, ali ništa od toga ne utiče na Serundola koji pogađa linije i drži svoj servis.

1:3 - DOBRO JE! Novak osvaja gem nakon velike borbe. Jednu brejk šansu imao je Serundolo, a onda je bilo čak pet izjednačenja dok konačno nije uzeo prvi gem u trećem setu. Tokom ovog gema okrenuo se ka svom boksu i pitao "Gde je Miljan?", njegov kum i fizoterapeut, nakon čega se ubrzano vratio na svoje mesto.

0:3 - Potvrđuje brejk Argentinac, Novak je sve nervozniji. U jednom momentu se činilo i da nekome u svom boksu pokazujeda izađe napolje.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

0:2 - Dobro igra Serundolo, ali ima i sreće. Pravi brejk na startu trećeg seta.

0:1 - Gde je stao, tu je i nastavio. Borio se ponovo Novak, ali Serundolo dolazi do gema posle malo mučenja.

DRUGI SET:

5:7 - ŠTETA! Srbin nije mogao da da sve od sebe! Posle mnogo muka gubi Novak Đoković drugi set. Borio se, ali se nije i izborio sa bolom u kolenu koje je ispalo iz ležišta. Spasio je jednu setu loptu, drugu nije mogao, a ka klupi je išao vidno nervozan i psovao je.

Foto: EPA Images

 

 

5:6 - Rutinski! Rastrčao se Novak u prvom poenu, ali svašta je stigao Argentinac i osvojio poen za 15:0, koji mu je dao dosta samopouzdanja i više nije davao šanse Srbinu.

5:5 - Novak osvaja i ovaj gem iako nije imao mnogo sreće! Najpre je linijski sudija pogrešio na njegovu štetu, pa je glavni sudija morao da ponovi poen, a onda se i mreža urotila protiv njega. Uprkos tome, lako dolazi Srbin do izjednačenja.

4:5 - Serviraće Novak za opstanak u setu! Sve vreme Srbin komunicira sa svojim boksom, ali se u direktnom prenosu nije čulo sve i tačno o čemu pričaju jer je komentator Eurosporta takođe pričao. Čulo se samo da im je rekao "molim vas koncentrišite se".

4:4 - Novaku definitivno ni povreda ništa ne može! Ovog puta je spasio jednu brejk loptu, a gem za izjednačenje osvojio je prelepo skraćenom loptom. Deluje i da je pokretniji nego u prethodnim gemovima.

17.42 - Meč se nastavlja.

17.40 - MEDICINSKI TAJM-AUT - Ponovo je došao fizioterapeut da ga izmasira. Istovremeno, raspravljao se supervizorom jer nije usvojen njegov zahtev da se sredi teren, pošto osoblje zaduženo za isti smatra da je u redu.

Foto: profimedia

Novak u raspravi sa supervizorom

3:4 - Bez većih problema Serundolo čuva svoj servis. Novak i dalje ne deluje fit i čini se da nije opušten ida mora da pazi na svaki pokret.

17.36 - Po svemu sudeći, Novaku je koleno ispalo iz ležišta.

3:3 - ĐOKOVIĆ JE NEUNIŠTIV! Izjednačio je! Nervozan je, skakuće na jednoj nozi, teško se kreće, a psovao je i publiku jer je neko usred poena uzviknuo aut iako to nije bio. Uprkos svemu, spasio je četiri brejk šanse i definitivno ne planira da se preda.

17.25 - Meč se nastavlja.

17.23 - MEDICINSKI TAJM-AUT! Ponovo je došao fizioterapeut i ovog puta namazao Novaku kremu na koleno.

Foto: Tanjug/AP

 

2:3 - Serundolo nije uspeo da "brejkne" povređenog Novaka, ali osvaja gem na svoj servis. Viđena je i zanimljiva situacija u ovom gemu. Vodio je Argentinac 40:15, kada je Đoković pomislio da je  lopta protivnika dobra i krenuo ka stolici. Ipak, morao je da se vrati i odgira još jedan poen.

2:2 - Uzima Novak gem posle mnogo muke. Ne deluje ni raspoloženo, ni fit, a zabrinuti su i svi u njegovom boksu. Pokušavao je što pre da završava poene i spasio je čak tri brejk lopte.

17.10 - Dobio je Novak nešto da popije i duel se nastavlja.

17.08 - Režiser prenosa podsetio je da je Novak sa unutrašnje strane desne noge, pored kolena, imao flaster, ali nije poznato da li ima veze sa ovim što ga sad muči.

17.07 - Potrajaće pauza, Novak je legao na teren, a doktor ga masira.

17.04 - MEDICINSKI TAJM-AUT! Novak definitivno ima problema, čini se da je nezgodno stao.

1:2 - U ovom setu Serundolo je krenuo sa kratkim loptama i idu mu. Brine Novak svoje navijače, delovalo je da želi što pre da završi gem, a nešto mu sa kolenom nije u redu. Čim je seo na klupu posle završetka gema nameštao je sam koleno.

1:1 - Nezadovoljan je Novak sve vreme terenom, žalio se i sudiji. Kliza se, loptice se povremeno čudnije kreću, a čini se da ima i neravnina. Uprkos tim problemima, rutinski stiže do prvog gema u drugom setu.

0:1 - Ne predaje se 27. teniser sveta, iako je loše započeo gem i gubio sa 0:30. U momentima kada je Novak imao šansu za brejk loptu, lopta je čudno skliznula, pa nije imao priliku da je dobro napadne.

PRVI SET:

6:1 - Idemoooo, Novak vodi 1:0. Oko 40 minuta trebalo je Novaku da dođe do prvog seta. Najpre je propustio dve set lopte jer je protivniku slao nedovoljno dobre kratke lopte, potom i treću, a Serundolo je onda imao i dve brejk šanse. Posle odličnih poena spašavao ih je Novak, Argentinac se nervirao, a Srbin koristi na kraju treću set loptu.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

 

5:1 - Pokušavao je Serundolo da pogađa linije, nije mu išlo i Novak stiže do duplog brejka nakon što mu je Argentinca poslao lošu kratku loptu.

4:1 - Potvrđuje Novak brejk, Argentinac nema nikakve šansa za sada.

16.31 - Novak sve vreme komunicira sa boksom, traži mišljenja o prethodnim poenima kada mu ne ide.

3:1 - Borio se Argentinac, ali nije vredelo! Izvlačio se iz neugodnih situacija forhend vinerima, ali Novak ipak koristi prvu brejk šansu.

2:1 - Dve brejk šanse imao je Argentinac. Jednu je Novak spasio dobrim servisom, a drugu uz pomoć sreće. Nije bio sjajan smeč Novaka, Serundolo je loptu poslao pored Srbina, ali je zakačila mrežu i otišla u aut. Nakon toga, Đoković je rutinski priveo gem kraju.

1:1 - Bio je Novak u situaciji da dođe do brejk šanse, bio je u poenu, ali nažalost greška. Serundolo koristi prvu gem loptu.

1:0 - Odmah na startu je Novak pokazao da sa njim nema šale i bez izgubljenog poena osvaja gem na svoj servis. Dva poena je osvojio zahvaljujući odličnim skraćenim loptama.

PRE MEČA:

16.07 - Jelena Đoković, Novakov supruga, prisutna je i na ovom meču. Ona je tokom prošlog duela sve oduševila srčanim navijanjem za prvog tenisera sveta.

Foto: printscreen

Jelena Đoković

16.02 - Serundolo i Đoković su izašli na teren i zagrevaju se.

15.51 - Đoković i Serundolo uskoro izlaze na zagrevanje. Ova dvojica tenisera prvi put se sastaju. Tribine se polako pune.

15.45 - Osim Ruda, Nole je pre meča sreo i teniserku iz Tunisa Ons Žabur i proćaskao sa njom.

 

 

15.38 - Organizatori turnira ni ovog puta nisu se potrudili da pomognu Novaku, pa su mu odredili neuobičajen termin od 16 časova, što dosad nije bio slučaj na Rolan Garosu. Zanimljivo, prethodni duel, u osmini finala protiv Lorenca Muzetija, Srbin je okončao ujutru u nedelju nekoliko minuta posle 3.00. Ostaje nada da je od tada uspeo dovoljno da se odmori i da potpuno spreman izađe na teren protiv Serundola, 12 godina mlađeg Argentinca.

Foto: AP PHOTO

Francisko Serundolo

15.30 - Novak je danas saznao da na ATP listi uživo više nije lider. Pretekao ga je Janik Siner. Nole, ipak, ima šansu da se vrati na čelo, ako osvoji Rolan Garos, a Siner ne stigne do finala. Sve te kalkulacije najverovatnije nisu prioritet Noletu, već trofeji na velikim turnirima, kao i na Olimpijskim igrama. Uostalom, to je i sam više puta tokom karijere ponovio.

Rolan Garos je na Instagramu objavio i snimak kako Nole stiže na kompleks.

 

 

15.20 - Pre izlaska na teren, Nole je otišao u teretanu da se zagreje, a društvo mu je pravio Kasper Rud, potencijalni rival u polufinalu. Njih dvojica su se srdačno pozdravili, što su organizatori Rolan Garosa objavili na društvenim mrežama.

 

 

15.17 - Neočekivani problemi pojavili su se danas tokom Novakovog treninga na stadionu "Filip Šatrije". Pripadnici policije upali su na tribine, pošto je primećena torba. Organi reda tom prilikom morali su da sprovedu standardnu antiterorističku proceduru, kako bi se utvrdilo da se u torbi ne nalazi nikakva eksplozivna naprava. Kada je utvrđeno da u rancu nema ništa opasno, trening je nastavljen.

15.12Srpski as je u prethodnoj rundi nakon preokreta savladao Italijana Lorenca Muzetija, dok je Argentinac napravio iznenađenje i eliminisao Amerikanca Tomija Pola.

15.10 - Dobro došli na blog posvećen meču osmine finala Rolan Garosa Novak Đoković - Francisko Serundolo. Ovde možete pronaći sve informacije u vezi sa ovim mečom, kao i da ispratite u tekstualnom prenosu Noletov pohod na novo grend slem četvrtfinale.

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17