• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

03.06.2024

13:03

Đoković izgubio prvo mesto na ATP listi! Evo ko ga je pretekao

tanjug/ap

Tenis

Đoković izgubio prvo mesto na ATP listi! Evo ko ga je pretekao

Podeli vest

Novak Đoković trenutno nije prvi teniser na ATP listi, pretekao ga je Janik Siner.

Naš teniser jeste počeo 428. nedelju na listi najboljih tenisera planete, ali na rang listi uživo nije prvi, već drugi reket sveta.

Novaku su oduzeti bodovi koje brani na Rolan Garosu, 2.000, jer je prošlog leta trijumfovao u Parizu. Trenutno je na prvom mestu Janik Siner, koji ima 9.125 bodova, prošle sezone je eliminisan u drugom kolu, pa je branio samo 45 bodova. Na trećoj poziciji je Karlos Alakaraz sa 6,980 bodova, Španac od prošle sezone brani 720 bodova i polufinale, a sad se plasirao u četvrtinale, kao Italijan.  

Nole ima veliki problem, jer više ne zavisi sve samo od njega. Čak i da osvoji Rolan Garos, nije sigurno da će Đoković ostati prvi na ATP listi. Svakako mora da dođe najmanje do finala da bi ostao prvi na svetu, a drugi uslov je da Janik Siner ne stigne do finala. Ukoliko Siner stigne do borbe za pehar, Đoković posle Rolan Garosa neće biti prvi na svetu.

Siner sigurno pomno prati situaciju, posebno jer je stigao u Pariz nakon povrede kuka, pa ako bi naš as takmičenje završio pre finala, on može da odahne. Zanimljivo je i da Italijanski mediji iz dana u dan prate Novaka i priželjkuju što skoriji poraz prvog tenisera sveta.


"Teško je pomisliti da će Đoković i pored godina kiksnuti protiv Argentinca Serundola. Poraz pre finala značilo bi automatski broj jedan za našeg Sinera. Novakov eventualni put do finala uključuje susret sa Kasperom Rudom, koga je prošle godine pobedio u finalu, ili Tejlorom Fricom. U polufinalu mogući rivali su Aleksandar Zverev, Holger Rune, Aleks de Minor ili Danil Medvedev", piše italijanska Gazzeta.

 

Foto: EPAIMAGES

Janik Siner

 

S druge strane, Novaka već dugo ne zanima prva pozicija na ATP listi, važni su mu samo grend slem turniri i Olimpijske igre.

- Slemovi, reprezentacija, Olimpijske igre... Kada o tome pričamo, to me pokreće. Osećam da mi daje snagu i volju. Suština je da mi je to dovoljno u ovoj fazi karijere. To je ono zbog čega nastavljam da se bavim tenisom. Rang lista mi nije prioritet, da li bio još nedelju, pet, deset na prvom mestu ili nijednu više, to me ne zanima. Tu sam uradio dobar posao. Misli su mi na određene turnire. Tamo sebe vidim tako da mogu da pobeđujem. Istovremeno se trudim da uživam u svemu tome. To nije uvek moguće, posebno ako najmiliji nisu sa mnom. To je malo otežano - rekao je nedavno Đoković, koji danas u osmini finala Rolan Garosa igra protiv Argentinca Fransiska Serundola.

Foto: epaimages

 

 

Janik Siner prati mečeve prvog tenisera planete i nije krio oduševljenje posle pobede posle preokrata protiv Lorenca Muzetija. 

- Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ga. To kako je Novak rešio sve izazove situacije na terenu je bilo začuđujuće za ispratiti, iako se mora reći da je Lorenco odigrao neverovatan meč. Velika šteta što je na kraju ovako izgubio, jer su njih dvojica ovde igrali onaj neverovatan meč pre nekoliko godina u kome je takođe imao značajnu prednost – i zbog toga mi je krivo. Mislim da je ovo bilo odlično iskustvo za njega kroz koje je mogao da vidi na kom nivou je trenutno njegov tenis, pogotovo kroz nastup u ovako izuzetnom meču - rekao je Siner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija