04.06.2024.

05:49

Foto: tanjug/ap

Sport

Amerikanac zapanjen! Kako, kako Novak to radi sa 37 godina?

Priredio je Srbin opet spektakl na "Filip Šatrijeu". Opet je pokazao svoj čelični karakter, da je mentalna stena i da je kraj kada ono to kaže. Pobedio je Fransiska Serundola u osmini finala Rolan Garosa (6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3) i nastavio  put ka odbrani pehara.

Duel je trajao više od četiri i po sata, Nole je gubio 2:1 u meču i 4:2 u četvrtom. Ali, opet je odbio da izgubi, ukrao je pobedu Argentincu koji posle gubitka četvrtog seta nije imao šansu. To je Noletov način, kako kaže Endi Rodik, "uzme prvo noge, a posle dušu". Posle ovog teniskog maratona, šokiran je bio i Džon Mekinro iako ovo nije video prvi put. 

- Pedeset godina sam u tenisu, 15 godina sam igrao na turu, sad komentarišem... Još uvek uspeva da me zapanji ovaj momak! Mislim, kako on radi sve ove stvari. Pričali smo ranije tokom meča kako je još pre 12 godina Nole dobio dva meča u nizu u pet setova, dobijao je i Nadala, ali ovo sada... Ima 37 godina! Pa, kako taj čovek to izvodi? Mislim, igrao je do tri noću... Kako pronalazi načine da prođe kroz ovakve duele, da se oporavi. Ja da sam samo bio budan do to doba, ne bih mogao da dobijem nekog posle toliko nespavanja, a ne još na ovakav način. Prosto neverovatno - kazao je Mekinro posle pobede prvog tenisera sveta u razgovoru za Eurosport.

Informer

Nole je u petom setu usred drame, odigrao sjajan poen, pa napravio špagu na terenu i "poleteo", kao pre nekoliko godina na Vimbldonu.

- Ona špaga... To je fleksibilnost, pogledajte ovo, oseća se dobro! Ovo svakako inspiriše, bilo koga, u bilo kom sportu. Mora da inspiriše. To je fleksibilnost koja vam omogućava da možete da radite tako dobre stvari - rekao je Big Mek.