18.07.2024.

05:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Navijači u klinču posle debakla! Osvajamo medalju, uvek uz Srbiju! Bruka i sramota...

Dva poraza doživela je reprezentacija Srbije u razmaku od 24 sata, oba u Abu Dabiju. Prvo je  Australija bila bolja od našeg tima sa 84:73, pa su Amerikanci ubedljivo slavili sa 105:79.

Jasno je selekcija koju predvodi Stiv Ker pokazala zašto je prvi favorit za osvajanje Olimpijskih igara. U završnici druge četvrtine počela je serija, a u trećoj deonici Amerikanci su predvođeni raspoloženim Lebronom napravili seriju 15:0 i na semaforu je stajalo 71:45. Bilo je jasno da je meč gotovo, pa je jasno zašto su navijači razočarani. Moramo da napomenemo da ponovo Bogdan Bogdanović nije igrao zbog povrede, Nikola Milutinov nije ulazio u igru, verovatno zbog povrede. Protiv Australije nije bilo Dobrića, dok se protiv Amera vratio na teren. 

Informer

Navijači su  realno sagledali situciju, napominju da nemaju šta da zamere igračima i pružili su podršku "orlovima". Veruju da mogu do medalje na Olimpijskim igrama.

"Ne znam čemu negativna tumačenja. Važno je šta odigramo u Parizu", "Bukvalno smo svi imali ovakva očekivanja, ne znam čemu onda ovakvo pljuvanje. Amerika je bez premca na OI, budimo presrećni ako budemo stigli do finala i igrali sa njima", "Dobro smo krenuli sa prvom petorkom ali previse smo gušili sa trojkama, mislim da imamo dobar tim za srebro ili bronzu…", "Nažalost nemamo kvalitet sem par igrača! Ovde su Jokić Bogdanović i Micić koji prave neku razliku ostali su prosečni igrači! Mi drim tim da pobedimo treba nam 12 vrhunskih igrača kao 2002." "Dobro je, biće i bolje. Uvek uz naše momke i Srbiju", "Verujte svojoj zemlji, to je samo prijateljska utakmica. Ovaj tim će osvojiti medalju", "Nismo ludi da im otkrijemo našu taktiku. Čuvamo je za finale, mudro", "Gubimo i sa Bogijem, bolji su kraj priče. Važno je da dobijemo ostale", poručuju navijači Srbije.

Ima i onih koji su bili malo više razočarani, pa su bili malo preošti posle meča.

"Samo je Petrušev večeras zaslužio dres koji nosi - svi ostali bruka i sramota", poručio je jedan navijač na društvenoj mreži "X".

"Od ovih iz drugog ešalona lično mi se mnogo sviđa Vanja, njegov stav u reprezentaciji. Trud u odbrani, sviđa mi se Petrušev i njegov stav. I to je to".

Žale fanovi Srbije što u reprezentaciji nije Stefan Jović. Ove godine se nije stavio na raspolaganje selektori Svetislavu Pešiću iz privatnih razloga.

"Kako ovom timu fali Stefan Jović da poveže redove bar 10 minuta".

Navijači su ubeđeni da Amerikanci osvajaju Olimpijske igre.

"Muška košarka je jedini sport na OI koji nema potrebe da se uopšte igra jer se pobednik unapred zna.Ovo kakvu ekipu i igru imaju Amerkanci nije realno.Apsolutno su nerealni".