18.07.2024.

08:24

Foto: AP/Photo

Sport

Amerikanci u šoku! Ovakvog Jokića nisu videli! Čoveče, baš ga briga za NBA, plaši me... (VIDEO)

"Orlovi" su ubedljivo poraženi od rivala na Olimpijskim igrama, Amerikanci su slavili sa 105:79 (28:28, 31:17, 24:13, 22:21), a koliko Jokiću znači igranje za Srbiju najbolje se videlo na jednom snimku.

Jokić je vikao saigračima da se pravi "blok“ i sve se treslo u dvorani. Pokazao je tako da je pravi lider, a njegovu reakciju dok viče na saigrače uhvatila je kamera. Nije to prošlo neprimećeno na društvenim mržama. As Denvera je posebno oduševio Amerikanci, te ističu da pokazuje koliko mu je stalo do dresa Srbije. Ovakvog ga nisu videli u NBA ligi. 

"Pokazao je više emocija nego kada je 2023. godine osvojio titulu u NBA“, "Motivisaniji nego tokom NBA plej-ofa“, "Čoveče, on ne mari za NBA kada se poredi sa ovim", "Nije ga briga za košarku, samo za svoju zemlju", "Strastveni Jokić me plaši", "Borba za svoju zemlju je nešto drugo", "S razlogom je MVP", bili su ovo samo neki od komentara o Nikoli Jokiću na Instagramu 

Nikolu Jokića je posle utakmice hvalio i Lebron Džejms.

- Lakše je kada je on tvoj saigrač jer on sve olakšava. Uvek je izazov igrati protiv njega jer je veoma talentovan. Zaslužuje sav respekt. Zaslužio je sve što je dobio, ne samo sa svojim nacionalnim timom, već i sa Denver Nagetsima. On je sjajna osoba takođe, veliki momak - kazao je Lebron.

Najraspoloženiji u srpskom timu je bio upravo Nikola Jokić sa 16 poena, Aleksa Avramović dodao je 14, a dvocifreni su bili još Filip Petrušev sa 11 i Ognjen Dobrić sa 10 poena. U redovima "drim tima", Stef Kari je meč završio sa 24 poena, pratio ga je Bem Adebajo sa 17, jedan poen manje je imao Entoni Edvards, a  Lebron Džejms je utakmicu završio sa 11 poena.