28.07.2024.

07:22

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Sport

Nadal poludeo, pa napao Francuze! U 2 igram? Nečuveno, užasno...

Španac se sa zemljakom Karlosom Alkarazom plasirao u osminu finala Olimpijskih igara u dubl konkurenciji. Oni su u prvom kolu savladali Maksima Gonzalesa i Andresa Moltenija iz Argentine sa 7:6, 6:4, a taj duel završen je u subotu oko 21 čas.

Organizatori teniskog turnira u Parizu objavili su raspored i plan je da igra drugi meč na stadionu "Filip Šatrije" i trebalo BI da počne oko 14 časova.  Kada je za to čuo Rafa se žestoko iznervirao. Istina, neće imati mnogo vremena da se odmori, pa bi zbog toga mogao da odustane od meča u singlu sa Martonom Fučovičem. To bi značilo da ne bi imao ni šansu da igra protiv Novaka Đokovića u drugom kolu. 

- U dva? Tad igram? - zagrmeo je Nadal posle pobede u dublu.

Udario je bez milosti na organizatore.

- Ne razumem taj raspored, zvuči užasno. To je nečuveno. Evo, sad je 10 sati uveče, završio sam meč dubla. Ne znam šta ću da uradim. Pričaću sa timom, kako bi doneo najbolju odluku. Sve sa ciljem da imam više šanse da dođem do željenih rezultata za Španiju - poručio je Nadal u razgovoru sa španskim novinarima.

Informer

Mora Rafa da kuka, iako je znao da ovo može da se dogodi, jer igra u dve konkurencije, Karlos je igrao dva meča u istom danu zbog toga. Podsećamo, pre nekoliko dana je trener španske reprezentacije Karlos Moja rekao da je Nadal povređen i da ne može da garantuje da će da igra. Igao je dubl sa Alkarazo, nije delovalo da ima problema, dobro se kretao, videćemo šta će odlučiti tokom dana.