02.08.2024.

13:17

Foto: Reuters/profimedia

Sport

(UŽIVO) Fenomenalna Angelina u finalu, ali zabrinula Srbiju! Za sjajnu Milicu još ima nade...

Obavezno budite uz Informer, a ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igrama.

DANAS NA OI

Petak, 2. avgust

10.00 Milica Žabić - džudo, 78kg
10.15 Angelina Topić - skok uvis, kvalifikacije
19.00 Novak Đoković - Lorenco Muzeti (tenis)
19.05 Letonija - Srbija - basket, 3x3
20.10 Armin Sinančević - kugla, kvalifikacije
22.05 Srbija - Poljska - basket 3x3

13:01 - Oglasio se doktor Angeline Topić, a šta je rekao o povredi naše atletičarke, pročitajte OVDE.

12:35 - Čula sam kako je nešto u nozi puklo, kao lepljiva traka kada se pocepa, ali nadam se da nije kost ili tetiva, poručila je naša atletičarka Angelina Topić, a šta je sve rekla u rolerkosteru emocija, pročitajte OVDE.

Informer

12:20 - Šteta! Dva vazarija donela su Izraelki prolaz dalje, a Milica će šansu za bronzu tražiti kroz repasaž! 

Informer

12:17 - Milica i Raz su na borilištu!

12:07 - Svakog trenutka očekujemo našu džudistkinju Milicu Žabić da se bori za polufinale sa Izraelkom Raz Herško. Uskoro će se devojke pojaviti na borilištu.

Informer

11:48 - Idemooooooooo! Angelina je u finalu iako je oborila letvicu! Pogledala je i sreća Topićevu, jer je Imke Onen pogrešila što je skakala i na 183 centimera, jednom oborila letvicu i to je bilo dovoljno da ispadne kao 14. u konačnom plasmanu. Angelina i Vašti Keningem su bile izjednačene na deobi 12. mesta, pa će u finalu biti 13 takmičarki. Finale skoka uvis za žene je zakazano za nedelju, pa naša mlada atletičarka sada ima vremena da pokuša da zaleči zglob... Napred carice!

11:42 Naša džudistinja Milica Žabić će se u četvrtfinalu boriti sa Izraelkom Raz Herško, a očekujemo taj meč oko 12 časova. Miličina rivalka je bila treća na Svetskom prvenstvu prošle godine, a koja bude bolje ide u polufinale...

11:41 - Ostao je još jedan pokušaj za Topićevu! Obara letvicu i drugi put...

11:37 - Oborila je Angelina letvicu na visini od 195 cm u prvom pokušaju....

Informer

11:33 - Idemooo! Sjajna Milica Žabić pobedila je Kubanku, šampionku OI iz 2012. godine! Zaradila je njena rivalka tri kazne i pobeda ide Srpkinji koja je bila bolja i aktivnija tokom čitavog meča i plasirala se u četvrtfinale...

11:30 - Naša Milica Žabić je počela borbu sa Idalis Ortis!

11:29 - Devojko, svaka ti čast! Nebeski skok naše Angeline! Uspela je iz trećeg pokušaja i to povređena naša mlada atletičarka da preskoči letvicu od 192 i sada je vreme za narednu rundu!

11:20 - Ponovo nije uspela Angelina! Imaće još jedan pokušaj povređena Topićeva da preskoči 192 cm...

11:08 - Čekamo naredni meč Milice Žabić, koja će imati i te kako težak posao! Čeka je Idalis Ortis (34), Kubanka koja je osvojila zlato još na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Meč je na programu oko 11:30!

11:07 - Oborila je Angeina iz prvog pokušaja letvicu koja je na visini od 192 cm....Mora da se izbori mlada Srpkinja sa povredom, strahom...Da bi išla dalje neophodno je da bude među najboljih 12. Trenutno je na 22 mestu, a sigurno ide dalje ako preskoči 197 cm! Ipak, trenutno je na visini od 192 i ima još dva pokušaja...

10:54 - Idemoooooooo! Bravo devojko! Ni povreda ne može ništa Angelini, uspela je da preskoči 188 cm! 

10:52 - Sada bolji skok povređene Angeline kojoj je bandažiran skočni zglob, ali opet ruši lestvicu. Ima samo još jedan pokušaj...

Informer

10:44 - Šteta, nije bio uspešan skok. Ruši Angelina lestvicu na visini od 188 cm...

10:43 - Topićeva upravo skače!

10:40 - Evo šta se dogodilo sa Angelinom!

10:36 - Bravooo! Pobeda za džudiskinju Milicu Žabić u prvom meču posle samo 22 sekunde!

10:35 - Milica Žabić izašla je na borilište i boriće se sa Italijankom Asjom Tavano! Srećno Milice!

Informer

10:27 - Novinar Infrormera sa lista mesta javlja da su sve atletičarke u opremi, a da je samo Angelina u trenerci i trčkara od boksa do klupice na stazi....

Informer

10:20 - Kako javlja Mihailo Gligorić, naš izveštač iz Pariza,  deluje da nešto nije u redu sa Angelinom Topić! Na zagrevanju nije uspela da skoči kako treba i zakucala se u lestvicu! Komentator na RTS-u je rekao da Srpkinja neće skakati na 183 cm, a barem je zasad pored njenog imena crtica. Da li preskače tu visinu zbog povrede ili želi odmah na višu nije poznato.

Informer

09:45  - Jedna od glavnih sportskih tema ovih dana je alžirska bokserka Iman Kelif, koja je biološki muškarac, a nije ostao imun na njen nastup na Olimpijskim igrama ni Nenad Pagonis, srpski bokser, pa je opleo po ovoj takmičarki!

09:05 - Ukoliko vam je promaklo, sinoć oko ponoći naciji se obratila strelkinja i zlatna olimpijka, Zorana Arunović.

- Ja, Zorana Arunović, sam prvakinja Evrope, sveta, svetska rekorderka, olimpijska šampionka, poručila je Arunovićeva po sletanju u srpsku prestonicu, a šta je sve rekla, možete pročitati OVDE.

Informer

09:01 - Najbolji sportista planete, Novak Đoković, mami poglede gde god da se pojavi, a način na koji ga je sinoć gledala lepa skupljačica loptica u Parizu privukao je veliku pažnju javnosti.

08:45 - Ne sleže se prašina među ljubiteljima sporta zbog bokserke iz Alžira Imane Kelif koja nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Kontroverznoj takmičarki je dozvoljeno da se takmiči u ženskoj konkurenciji iako je biološki muškog pola! Sada su se na društvenim mrežama pojavile fotografije  Kelifove iz detinjstva, koje su takođe pokrenule lavinu komentara.

Informer

08:40 -  Srpski teniser Novak Đoković muči muku sa povredom kolena zbog koje je jedva smogao snage juče da savlada Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u četvrtini finala Olimpijskih igara.

Informer

Koliko je veliki sportsmen i pre svega čovek, dokazao je noćas oko ponoći kada se i pored svih problema koje ima oglasio i na svom Instagram profilu javno čestitao Hrvatici Doni Vekić i Kineskinji Ćinven Dženg na plasmanu u finale prestižnog takmičenja.

08:35 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem možete pratiti dešavanja sa Olimpijskih igara u Francuskoj.