04.08.2024.

08:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

Nole se oglasio nekoliko sati pre finala! Objavio je samo jednu fotografiju

Drugi teniser sveta je na Instagram profilu na dan meča objavio jednu fotografiju, najavu finala Olimpijskih igara na kojoj su Alkaraz i on, kako drže ruku na srcu u gledaju u nebo. Tačnije, naš as je "šerovao" status koji je objavio "tennis.serbia."

U finalu nas bez sumnje čeka spektakl, igraju najstariji i najmlađi finalista Olimpijskih igara ikada. Nole ima 37 godina, a Alkaraz 21 i igraju za prvo zlato na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Biće im ovo sedmi okršaj, trenutno je rezultat 3:3. Nedavno je Španac pobedio Novaka u finalu Vimbldona posle dva vezana trijumfa Srbina koji je prošle sezone bio bolji u Sinsinatiju i Završnom mastersu. Na Rolan Garosu su igrali jednom, 2023. kada je naš as pobedio Alkaraza u polufinalu, ali je i on jednom dobio Srbina na šljaci - 2022. u polufinalu mastersa u Madridu.

Informer

Srbin ima 98 titula, Alkaraz 15. Takođe, naš as je rekorder sa 24 grend slem trofeja, samo mu zlato sa OI nedostaje, dok je Španac na četiri najveće titule. 

Nole je ove sezone sve podredio Olimpijskim igrama, čak ni povreda nije mogla da ga zaustavi, boriće se za medalju na jednoj zdravoj "nozi". Operisao je koleno pre dva meseca, a sad će se boriti za zlato! Fascinanto! Vreme je da konačno stavi oko vrata zlato, nakon što je iz petog puta ušao u finale OI, tri od četiri puta je gubio polufinale, dok je u Riju 2016. ispao na startu od Huana Martina del Potra. Ima jednu medalju, bronzu, koju je osvojio u Pekingu 2008. godine.