• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

04.08.2024

06:46

Idemooo Noleeee, Srbija je uz tebe! Evo gde možete da gledate spektakl

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Idemooo Noleeee, Srbija je uz tebe! Evo gde možete da gledate spektakl

Podeli vest

Novaka Đokovića od zlatne medalje ne Olimpijskim igrama deli "samo" pobeda protiv Karlosa Alkaraza (oko 14.00, RTS).

Meč koji čekamo dve decenije možete da gledate na prvom programu nacionalne televizije RTS, najverovatnije od 14 časova, dok je tekstualni prenos na našem portalu, pa pratite uživo blog.

Dva meseca posle povrede i operacije meniskusa teniski genije  igra za jedini trofej koji mu nedostaje - zlato. S druge strane 16 godina mlađi rival Karlos Alkaraz je pred prilikom da ponovi podvig svog zemljaka Rafaela Nadala, jedinog koji je u jednoj godini, 2008, trijumfovao i na pariskoj šljaci, potom na Vilmbldonu i na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ovo će im biti sedmi međusobni meč, trenutno je rezultat izednačen - 3:3. Nedavno je Španac pobedio Novaka u finalu Vimbldona posle dva vezana trijumfa Srbina koji je prošle sezone bio bolji u Sinsinatiju i Završnom mastersu. Na Rolan Garosu su igrali jednom, 2023. kada je naš as pobedio Alkaraza u polufinalu, ali je i on jednom dobio Srbina na šljaci - 2022. u polufinalu mastersa u Madridu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković igra za prvo zlato u karijeri na Olimpijskim igrama

 

Nole pred finale kaže da je Alkaraz blagi favorit, nešto što nemate često priliku da čujete.

- I on i ja smo u finalu bez izgubljenog seta, obojica igramo odličan tenis. Verovatno je Karlos blagi favorit, zbog skorašnjih rezultata, osvojio je Rolan Garos i Vimbldon, odrastao na šljaci, to mu je omiljena podloga, iako na svim igra dobro. Krasila je i mene sposobnost da se prilagodim protivnicima i podogama. Ovde smo jedini put igrali prošle godine, dobio sam ga u polufinalu, ali se dosta toga promenilo posle toga. Jeste Karlos dominirao u finalu Vimbldona, ali sam i ja totalno drugačiji igrač nego pre tri sedmice. Bolje se krećem, bolje igram i veće su mi šanse. Nema jasnog favorita, ali je on verovatno blagi - kazao je drugi teniser sveta pred finalni meč.

Kladionice su naš potcenile drugog tenisera sveta. Kvota na Španca je 1,38, dok je na vlasnika 24 grend slema titule 3,1. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija