04.08.2024.

12:01

Foto: profimedia

Sport

Ludnica! Novak vodi u finalu, Alkaraz se ne da u drugom setu! (FOTO/VIDEO)

2:3 - Ne predaje se Alkaraz niti je to iko očekivao. Ovog puta bez brejk šansi za Novaka, malo se pomučio Španac, ali došao do gema. U pravu je Boris Beker, gledamo sjajan tenis.

16.09 - Novak povremeno ulazi u rasprave sa velikim prijateljem i selektorom reprezentacija Viktorom Troickim.

2:2 - Tako je, majstore! Novak, za sada, štedi živce svojim navijačima i rutinski dolazi do novog gema. 

1:2 - Brejk šansu imao je Novak, ali vadi se iz velikog problema Alkaraz i burno proslavlja osvajanje gema.

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, uživa u finalu.

1:1 - Možda se Alkaraz mučio, ali Novak nije! Bez izgubljenog poena dolazi do izjednačenja.

15.57 - Naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić javlja da Novaka sa tribina bodri i odbojkaš Marko Podraščanin.

Informer

 

0:1 - Nije bilo lako Alkarazu, ali je stigao do gema. Vodio je 40:0, Novak je izjednačio, ali stiže ipak do prednosti.

PRVI SET:

15.45 - Novak koristi pauzu za toalet nakon osvojenog prvog seta.

Informer

 

7:6 - MAJSTOREEEEEEEEEE! Do 3:3 svako je držao svoj servis, ni jedan ni drugi nisu popuštali baš kao i u celom prvom setu. Tada je Novak napravio mini-brejk, uzeo dva poena na svoj servis za tri set lopte, a onda volejem došao do još jednog mini brejka i seta!

6:6 - Imao je Novak set loptu, ali Alkaraz igra kao u transu i obezbeđuje taj-brejk.

15.30 - Na trbinama je i slavna glumica Šeron Stoun.

Informer

Šeron Stoun gleda Novaka

6:5 - Nije bilo lako, ali ni dramatično kao u prethodnom gemu na Novakov servis. Bilo je neiznuđenih grešaka, plač bebe je ometao Srbina pri servisu, ali je on to ispratio uz osmeh i poveo.

5:5 - Nema kraja drami. Nepotrebna greška Novaka na 30:30 omogućila je Alkarazu ubrzo izjednačenje.

5:4 - NIJE DOBRO NOVAKOVIM NAVIJAČIMA! Čak pet brejk šansu spasio je Novak Đoković. Alkaraz je sjajno igrao, pronalazio neverovatne udarce, povremeno imao i sreće jer je lopta nezgodno odskakala ispred Novaka, ali sa svime se izborio Srbin! Pa čak i sa Alkarazovim "ludačkim" slavljem posle jednog poena kada je podizao publiku na noge.

4:4 - Rutinski! Tri neiznuđene greške Novaka, Alkaraz lagano stiže do izjednačenja.

4:3 - Posle dramatičnih gemova i jedan i drugi su rešili da brže završavaju gemove. Alkaraz je uzeo samo poen Novaku i to zahvaljujući duploj greški najboljeg svih vremena.

14.54 - Uz Novaka su i Marko Gudurić, Ognjen Dobrić i Aleksa Avramović. Stigli su i Nikola Milutinov i Dejan Davidovac.

3:3 - Bez problema dolazi Alkaraz do gema, ovo je bio možda i najkraći gem na meču, Novak je osvojio samo jedan poen.

3:2 - Dobro je! Tri brejk šanse imao je Alkaraz, doduše ne vezane kao Novak u prethodnom gemu. Uspeo je dobrim servisima Srbin da se izvuče, idemo dalje!

14.41 - Novaka bodri i košarkaški reprezentativac Srbije Filip Petrušev, javlja izveštač Informera Mihailo Gligorić.

2:2 - Spektakularnim riternom Novak je došao do tri vezane brejk šanse! Spasio je Alkaraz sve tri solidnim servisima, lopta je i nezgodno odskakala, zbog čega je Novak komunicirao sa svojim timom i dobio zvižduke sa tribina bez ikakvog razloga. Potrajao je gem, ali treći teniser sveta se izvukao i došao do gema.

Informer

 

2:1 - Šalje Novak smeč u aut, udarac koji je mnogim njegovim navijačima noćna mora. Imao je Alkaraz 0:30, potom je dva puta poslao loptu u aut. Nova uzima četiri poena zaredom za novo vođstvo.

1:1 - ŠTETA! Imao je Novak brejk šansu, ali ju je Alkaraz odličnim drop-šotom spasio. Bilo je neizvesno, delovalo je da se Špancu u nekoliko navrata stegla ruka, ali se razigrao, udarao jako i došao do gema.

14.17 - Novakova ćerka Tara drži transparent "Tata je najbolji".

1:0 - Vodi Novak! Neizneđune greške pravio je Alkaraz, potom pripretio, ali bez mnogo muke dolazi Srbin do vođstva.

PRE MEČA

14.10 - MEČ POČINJE, IDEMO NOLE! Prvi servira Srbin.

14.08 - Meč gleda slavna američka teniserka Serena Vilijams. Tu je prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Informer

Serena Vilijams

14.04 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić, čini se da će Novak imati veću podršku, iako nije delovalo tako pre sat vremena jer je bilo viđeno više španskih zastava.

14.02 - Srbin i Španac su izašli na teren! Novak se prekrstio kada ga je spiker prozvao da izađe.

Informer

Novak se krsti pred izlazak na teren

14.01 - Novak i Alkaraz su u hodniku, zagrevaju se, skakuću i spremni su da izađu na teren.

13.52 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić, Novakova porodica je spremna da navija i svi imaju srpske zastave. Tu su supruga Jelena Đoković, sin Stefan i ćerka Tara. Sa stručnim štabom sedi i Novakov mlađi brat Marko.

Informer

13.40 - Mnogo drame bilo je uoči tog Novakovog polufinalnog duela jer je najbolji teniser svih vremena osetio bol u nozi na četvrtfinalnom meču protiv Stefanosa Cicipasa. Na sreću, ispostavilo se da nije ništa ozbiljno.

13.35 - Uz Alkaraza i Novaka, na pobedničkom postolju nakon meča naći će se i Italijan Lorenco Muzeti. On je u borbi za bronzu pobedio Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima sa 2:1. Muzetija je u polufinalu pobedio Novak.

Informer

 

13.24 - MEČ POČINJE NA VREME! Završen je meč za bronzanu medalju u ženskoj dubl konkurenciji što znači da bi Novak i Alkaraz trebalo da počnu na vreme. Špankinje Kristina Buksa i Sara Soribes Tormo pobedile su Čehinje Karolinu Muhovu i Lindu Noskovu sa 6:2, 6:2.

13.10 - Kako javlja naš izveštač sa lica mesta Mihailo Gligorić, za sada je više španskih navijača, a kontrole na ulazima su rigorozne. Dodaje i da je Novak trenirao u 11 časova. 

Informer

 

13.00 - Pred finalni meč oglasila se i Novakova supruga Jelena. Ona je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj je zaokružila natpis "Đoković Serbia" i napisala "Idemoooo".

Informer

 

12.45 - Kladionice su otpisale Novaka i kvota da će slaviti je 3,25. Na Alkaraza je 1,43.

12.43 - Novak Đoković je sa članovima tima odigrao partiju boćanja tokom treninga pred navijačima pre finala Olimpijskih igara, a to možete pogledati u videu ispod.

12.30 - Novak i Alkaraz na teren neće izaći pre 14.00. Ukoliko se oduži meč ženskih dublova za bronzanu medalju, njihovo finale počeće kada se završi. Trenutno se na "Filip Šatrijeu" za bronzu bore španski dubl u sastavu Kristina Buksa/Sara Soribes Tormo i Čehinje Karolina Muhova i Linda Noskova.

12.25 - Alkaraz je uoči meča iznervirao Đokovićeve navijače izjavom u kojoj Špancima obećava zlato, a o tome opširnije možete čitati OVDE.

12.20 -  Igraju najstariji i najmlađi finalista Olimpijskih igara ikada. Nole ima 37 godina, a Alkaraz 21. Biće im ovo sedmi okršaj, trenutno je rezultat 3:3. Nedavno je Španac pobedio Novaka u finalu Vimbldona posle dva vezana trijumfa Srbina koji je prošle sezone bio bolji u Sinsinatiju i na Završnom mastersu. Na Rolan Garosu su igrali jednom, 2023. kada je, Novak pobedio Alkaraza u polufinalu, ali je i on jednom dobio Srbina na šljaci - 2022. u polufinalu mastersa u Madridu.

12.13 - Nekoliko sati pre finala, Novak Đoković se oglasio na svom Instagramu. Objavio je fotografiju, najavu finala Olimpijskih igara, na kojoj Alkaraz i on drže ruku na srcu i gledaju u nebo.

12.10 - Đoković je pre samo dva meseca operisao koleno, a više detalja o operaciji i oporavku možete pročitati OVDE.

12.07 - Veliku najavu istorijskog finala opširnije možete pročitati OVDE.

12.00 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni direktan prenos meča Novak Đoković - Karlos Alkaraz koji bi trebalo da počne oko 14 časova.