06.08.2024.

12:06

Foto: Starsport/Tanjug/AP/Profimedia

Sport

(UŽIVO) Katastrofa! Ivana i Milica bez finala! (VIDEO/FOTO)

Obavezno budite uz nas, ovo je raspored nadmetanja naših sportista, koji se danas takmiče na Olimpijskim igram.

DANAS NA OI

9.30 Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Vladimir Torubarov, Marko Dragosavljević su u finalu - kajak 500m
10.00 Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Dunja Stanojev u polufinalu - kajak K4-500m
11.15 Ivana Španović i  Milica Gradašević ostale su bez finala u skoku udalj.
11.30 Kajak muškarci K2-500m dva dubla Marko Novaković i Marko Dragosavljević, Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov, kvalifikacije
11.30 Mihail Kadžaja - rvanje (grčko-rimski stil, 97kg), osmina finala
14.30 Srbija - Australija košarkaši, četvrtfinale
14.30 Kajak muškarci  K2-500m dva dubla, četvrtfinale
21.00 Srbija - Italija odbojkašice, četvrtfinale

12.03 - Ovo je definitivno kraj za Ivanu i Milicu! Nisu uspele da se domognu finala u skoku udalj. Španovićeva očigledno nije uspela da se oporavi i bude maksimalno spremna za Igre posle povrede od pre nekoliko nedelja tokom priprema.

Informer

11.58 - Ivana je u trećoj seriji skočila samo 6.31, opet joj je na dasci ostalo 13cm. Neee, Milica je opet prestupila!

11.55 - Počela je poslednja treća serija u kvalifikacijama u skoku udalj! Mihambo je posle dva prestupa uspeva da ispuni normu, skočila je 6.86 evropska šampionka i prošla dalje.

11.50 - Naš dvosed Strahinja Dragosavljević i Marko Novaković završili su kao četvrti u trećoj kvalifikacionoj grupi - 1:30.71. Moraće preko četvrtfinala da traže prolaz u polufinale.  Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov su u petoj kvalifikacionoj grupi bili poslednji s vremenom 1:34.22 i oni idu u četvrtfinale.

11.47 -  Ivana je sad sedma, a Milica deveta.

11.45 - Tara Dejvis Vudhol je skočila 6,90, trenutno je druga koja je preskočila kvalifikacionu normu, prethodno je to uradila Italijanka Larisa Japikino skočila je 6.87.

11.40 - Drugi skok - Ivana nije zadovoljna, skočila je 6.51, imala je "luft" od 17cm pri skoku. Veliki prestup Milice  iz drugog pokušaja. Španovićeva je trenutno peta, a Milica osma.

Informer

11.36 - Dva srpska dvoseda Strahinja Dragosavljević i Marko Novaković veslaju u četvrtoj, a Anđelo Džombeta i Vladimir Torubarov u petoj kvalifikacionoj grupi.

11.22 - Prvi pokušaj - Milica je na debiju na Olimpijskim igrama skočila 6,48. Ivana je prestupila!

Informer

11.20 - Milica i Ivana skaču kao pete u prvoj grupi. 

11.17 - Rvaču Mihailu Kadžaji prvi rival je Egipćanin Mohamed Gabr. 

11.15 - Počelo je takmičenje! U grupi A je Milica, dok je Ivana u grupi B. Ukupno 16 njih se nalazi u prvoj, a 15 u drugoj grupi. Najboljih 12 ide u finale (četvrtak, 20.00). Kalifikaciona norma je 6,75 metara.

11.11 - Atletičarke Ivana Španović i Milica Gardašević nastupiće od 11.15 časova u kvalifikacijama u disciplini skok udalj.

11.08 - Slavni košarkaš Čarls Barkli kritikovao je  zbog loše igre na Olimpijskim igrama Džoela Embida,  koji se nije proslavio u ubedljivoj pobedi nad Srbijom, dok protiv Južnog Sudana nije ulazio ni u igru. 

- Nadam se da će ga ovo razbuditi, ovo olimpijsko iskustvo. Nije igrao dobro i nadam se da će shvatiti da mora da bude u boljoj formi. Lično mislim da je to jedan od razloga zbog kojih se povređuje. Nije u dobroj formi. Trebalo bi da ga je sramota zbog načina na koji je igrao. Mora da shvati da mora da bude u boljoj formi, da bude zdraviji. Jer ako ne osvoje NBA titulu ili makar odu daleko u plej-ofu, to će biti zbog njega. Mora da preuzme odgovornost, jer na Igrama uopšte nije igrao dobro - rekao je Barkli gostujući u podkastu Pola Džordža i potom je dodao:

Informer

10.49 - Novak Đoković je najbolji sportista na svetu svih vremena, poručio je za Informer ministar sporta Srbije Zoran Gajić. Gostujući u emisiji "Info jutro", on je ocenio da  Srbiji svi navijaju da naši sportisti osvoje što više medalja, ali da su posebnu ljubav i energiju svi usmerili na Đokovića. Onog trenutka kad je on osvojio zlato, sve je postalo lakše i lepše. 
Javnost dvostruko prati medalje na Olimpijskim igrama. Jedan fokus je bio na Novaka Đokovića, a drugi na sve ostale sportiste. Novaku su ovo pete Igre i osvojio je sve što je mogao u karijeri. Sigurno je najbolji sportista sveta u svim sportovima svih vremena. Neverovatno je koliko je on želeo da osvoji ovo sa grbom na dresu, da se svira himna Srbije. I zaista, kad je osvojio, njegovoj sreći nije bilo kraja. Ova medalja ima malo jači sjaj od svih ostalih, uz dužno poštovanje svima - ocenio je Gajić, a više o ovoj temi možete da pročitate OVDE. 

Informer

10.26 - Naši kajakaši su distancu od 500 metara završili sa vremenom 1:20.99, što je novi olimpijski rekord, koji je držala Španija (Tokio, 1:21.65). Međutim, nije to dugo trajalo je su u narednoj trci  Nemci ostvarili veme 1:20.51, a Španci 1:20.60, pa su oborili naš rekord.

10.07 - Naše kajakašice će novu šansu da se kroz polufinale domognu finala imati u četvrtak od 11.40, dok je A finale u 13.40. 

10.02 - Naše kajakašice nisu uspele da se domognu  direktno A finala, bile su poslednje u grupi i  idu u polufinale. Ostvarile su vreme 1:36.40. U finalu su Novi Zeland, Španija i Poljska, dok su u polufinalu pored Srpkinja i Norvežanke.

09.50 - Milica Novaković, Anastazija Bajuk, Marija Dostanić, Dunja Stanojev uskoro počinju kvalifikaciju na K4-500 metara. Idu direktno u finale ukoliko zauzmu jedno od prva tri mesta.

09.30 -  Kajakaši u polufinalu! Odlično su krenuli naši kajakaši, brzo zaseli na tronu, izdržali pritisak do kraja i plasirali se u polufinale s vremenom 1:20.99. Drugi su bili Mađari i oni idu u polufinale.  Srpski četvorosed će za prolaz u finale veslati u čevrtak od 11.50 časova.

Informer

09.25 - Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Vladimir Torubarov, Marko Dragosavljević - kajak 500m, uskoro počinju kvalifikacije. Naši kajakaši su u stazi broj 3. Ako budu među tri najbolje ekipe idu u polufinale.

08.45 - U senci nadmetanja za zlatnu medalju u parteru u gimnastici između Brazilke Andrade i Simon Bajls, dogodila se i neverovatna situacija u borbi ko će osvojiti bronzanu medalju. Rumunka Ana Barbosu je odlukom sudija bila treća sa ocenom 13.700. Odmah je uzela zastavu svoje zemlje i počela da slavi. Međutim,  Amerikanci su se žalili na ocenu njihovoj takmičarki Džordan Čajls, koja je bila četvrta. Žiri je usvojio žalbu i Čajls se našla ispred Barbosu. Potom su se Rumuni žalili ali je sve bilo džabe. Konačna odluka je bila da je Čajls treća, a Barbosu četvrta, Rumunka je nakon odluke bila u suzama. 

08.30 - Selektor vaterpolo reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Beograđanin Dejan Udovičić (54), poručuje da od obaveza nije stigao da pogleda srpske vaterpoliste i da je sve podredio osvajanju olimpijskog zlata sa selekcijom koju predvodi!
- Nisam gledao. Nisam gledao, ozbiljno. Gledao sam poslednja dva minuta protiv Japana. Nisam gledao, bavimo se samo nama. Igrače smo opteretili za turnir, očekujem da budemo svežiji i nadam se najboljem. Najbitnije da smo dobili svetskog prvaka (Hrvatsku, prim.aut.). To nešto znači i mislim da je to dovoljna potvrda za ove momke koji rade vredno. Da na njih treba više obratiti pažnju, a ne gledati ih sa nekim potcenjivanjem.
Više o ovoj vesti možete da pročitate OVDE.

08.03 - Naše odbojkašice se za polufinale OI od 21 bore sa Italijankama. Takođe, Mihail Kadžaja naš rvač (grčko-rimski stil 97 kg) od 11.30 se bori u osmini finala.

08.00 - Od 14.30 svi s nestrpljenjem čekamo četvrtfinalni meč košarkaša s Australijancima, ako prođemo idemo verovatno na Amerikance koji igraju s Brazilom.

07.32 - Konačno, kreću Ivana Španović i Milica Gardašević. Norma je 6,75, a u finale koje je 8. avgusta, ući će i atletičarke koje je ne dosegnu, ali budu među 12 najuspešnijih u predtakmičenju. 

Ivana Španović je svetska prvakinja iz Budimpešte prošle godine. Njen najbolji rezultat ove sezone je 6,29. Milica Gardašević je skakala 6,76. U prvoj grupi takmičarki je Milica Gardašević, dok je Ivana Španović u drugoj.

Informer

07.30 - Ženski četverac Anastazija Bajuk, Milica Novaković, Marija Dostanić, Dunja Stanojev ide direktno u finale ukoliko zauzme jedno od prva tri mesta, u suprotnom dobiće novu šansu 8. avgusta. Takođe četiri kajakaša su se podelili i na dva dvoseda, a po dva najbolja idu u polufinale, a za ostale je popravni u 14.30.

Informer

07.25 - Kajakaši počinju takmičenje na Olimpijskim igrama od 09.30. Muški četverac Anđelo Džombeta, Marko Novaković, Marko Dragosavljević, Vladimir Torubarov će obezbediti mesto u polufinalu ako bude među dva najbrža čamca, inače imaće popravni u 13.10 časova.

07.24 - OVDE možete da pogledate sve što se dešavalo tokom minulog dana, kao i rezultate i satnicu takmičenja naših najboljih sportista na Igrama u Parizu. 

07.20 - Dobro jutro! Pratite uz Informer.rs srpske sportiste petog dana takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu, ali i sva ostala dešanja sa OI.