09.08.2024.

08:47

Foto: Tanjug/AP

Sport

Amerikanci odlepili! Jokić je Bog u Denveru, zbog njega su navijali za Srbiju

Razbijali su naši momci Lebrona, Karija, Durenta i ostatak društva, na poluvremenu su vodili 54:43. Čak su i Amerikanci za njih navijali. Posle dve četvrtine oglasio se klub Nikole Jokića, Denver Nagets i postavio učinak svog košarkaša, koji je imao devet poena, sedam asistencija i tri skoka.

"Džoker i tim Srbije vode na poluvremenu",  napisali su oni uz simbol aplauza, što je zabolelo Amerikance.

Jedan deo navijača je bio oduševljen objavom, te dodao da navija za Jokića, a protiv svoje zemlje. Sa druge strane, neki navijači Sjedinjenih Američkih Država su u komentarima kritikovali Denver kako navija protiv svoje države.

Izabranici Svetislava Pešića odradili su maestralan posao u prvom poluvremenu utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država. Gledali smo rapsodiju "orlova" 37 minuta, uvukli su se nervoza i strah u redove "drima-tima", bilo im je jasno da bi mogli da ispadnu pre finala. E onda su na scenu stupile "sudije", koji su pogurali SAD taman koliko je bilo potrebno za preokret i konačnu pobedu - 95:91. Nema koraka za Embida, Lebrona, tu je lična da se uštopuje Jokić, taman dovoljan vetar u leđa Amerima da se oslobode Srba koji su im disali za vratom.

Informer

Šteta! Srbija je briljirala, igrala, očitala košarkašku leciju  pred 20.000 ljudi američkim zvezdama, uterala im i strah u kosti, a na kraju Ameri idu u finale i sa Francuzima će igrati za zlato (subota, 21.30). Srbija u subotu od 11 igra sa Nemcima.

Nagetsi su se oglasili i nakon utamice i poslali poruku Jokiću i Srbiji.

"Borite se. U subotu se igra za bronzu", napisali su Nagetsi uz Nikolinu fotografiju.