11.08.2024.

10:31

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/EPA Images

Sport

Neznalico, vidiš li kako se to radi!? Piksi čestitao košarkašima, ali bolje da nije

Obradovali su izabranici Svetislava Pešića naciju pobedivši u borbi za treće mesto selekciju Nemačke 93:83. Prethodno, odigrali su jednu od najboljih utakmica u ovom veku, kada su protiv Sjedinjenih Američkih Država vodili skoro 36 minuta, ali su izgubili 95:91. Uprkos tom porazu, cela nacija je jako ponosna na njih.

Informer

Tako je i Piksi osetio potrebu da im čestita uz prigodan opis.

"Bravo, momci. Čestitam vam na uspehu, borbenosti i istrajnosti", napisao je Stojković. 

Naizgled, lepa i potpuno bezazlena objava izazvala je ozbiljan revolt kod naroda. Svako ko je video čestitku morao je da se seti nedavnog neuspeha fudbalera na Evropskom prvenstvu. "Orlovi" su učešće završili u grupnoj fazi kao poslednji sa samo jednim datim golom i dva osvojena boda. Malo je falilo da selektor ostane bez posla, ali barem na neko vreme dobio je podršku i nastavio je mandat. Ono što nije uspeo da povrati je poštovanje naroda. Niko više ne veruje u Piksijeve bajke i njegova pojava kod ljudi izaziva bes, neraspoloženje, ljutnju i frustraciju. 

Tako su se ispod čestitke košarkašima ređali komentari.

"Jesi li video Indijancu, kako se to radi? Gledaj kako se igra srcem drtino nesposobna. Nauči nešto i od Pešića, koji zarađuje 400.000 evra, a ti 1.200.000 evra po sezoni. Hoćeš li nas ti ikada ovako obradovati? Imaš li ti obraz, gospodine neznalico? Nauči nešto od njih. Pešić je selektor, a ne kao neki što uzmu lovu i pijani idu po konferencijama", samo su neki od komentara upućenih selektoru.

Možemo samo da pretpostavimo kako se Stojković osećao čitajući ovakve komentare na sopstvenom instagramu. Verovatno isto onako kako su se navijači osećali gledajući utakmice fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Informer

Ipak, ništa od toga mu ne smeta da nastavi da radi svoj posao, odnosno zarađuje visoku platu. Ne brine ga što ga narod ne poštuje, što su mu pojedini igrači okrenuli leđa i što će svaki njegov naredni neuspeh biti dočekan gore od onog prethodnog.