Autor: Informer.rs

08.08.2021.

03:40

Foto: ap photo

Sport

SRBIJAAAAAA! Oboren rekord! U Tokiju osvojeno devet medalja!

Srbija je pred poslednji tad takmičenja imala sedam medalja, a onda su odbojkašice osvojile bronzu, a vaterpolisti zlatnu medalju. 

Rekord su oborile naše sjajne odbojkašice, koje su pobedile Južnu Koreju (3:0) i donele Srbiji bronzu i istorijsku devetu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Informer

 


U Tokiju je Milica Mandić osvojila zlatnu medalju u tekvondou u kategoriji 67+ kilograma, to je bilo prvo zlato za Srbiju u Tokiju.

Dugo smo čekali na novo, ali je vredelo. Karatistkinja Jovana Preković je ušla u istoriju, na prvom takmičenju u karateu na OI osvojila je najsjajanije odličje. Vaterpolisti su novo zlato doneli poslednjeg dana takmičenja, odbranili su zlato iz Rija.

Informer

Informer

Jovana Preković

 

Srebro je Srbiji doneo Damir Mikec u u disciplini 50 metara vazdušni pištolj, a bronzanu medalju baksetaši, Tijana Bogdanović u tekvondou u kategoriji do 48 kilograma, rvač Zurab Datunašvili u rvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma, i strelac Milenko Sebić  u disciplini 50 metara puška trostav.

Informer

 

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, srpski sportisti ostvarili su tada najbolji rezultat na Igrama od osamostaljenja države. Dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje.

U Riju rvač Davor Štefanek je osvojio zlato u kategoriji do 66 kilograma, srebro tada 18-godišnja tekvondistkinja Tijana Bogdanović. 

Informer

 

Skakačica udalj Ivana Španović osvojila je bronzu, dok su kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili srebrnu medalju.

Informer

Tijana Bogdanović

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije bila je bronzana, dok su se odbojkašice domogle srebra, a veličanstveni vaterpolisti bili su naravno zlatni, muška  košarkaška reprezentacija Srbije, koje nema u Tokiju, je u Riju osvojila srebrnu medalju.