Autor: Informer.rs

04.08.2022.

22:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

TOTALNI KOLAPS U HUMSKOJ! Partizan NIKAD GORI - TITULA predaleko, Evropa "visi", problema je mnogo, a REŠENJA NIGDE!

Teško da neko od navijača Partizana pamti gori start sezone... Velikan iz Humske nalazi se u užasnoj situaciji posle samo četiri kola u Superligi Srbije, a današnji poraz od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope samo je produbio probleme crno-belih. 

Užasan start sezone

Neodlučnost prilikom imenovanja naslednika Aleksandra Stanojevića najavila je moguće muke u Humskoj. Ilija Stolica je stigao na klupu Partizana, utisak je, kao prinudno rešenje, a posledice svega toga osete se danas. Bivši selektor omladinske reprezentacije dobio je ekipu u rasulu, tim je tokom leta napustio ogroman broj igrača (14), a stiglo je tek šest pojačanja i to u hodu. 

Tokom pripremnog perioda Stolica na raspolaganju nije imao odbranu, onda je izostajao napad, te su crno-beli pravu proveru imali tek protiv Javora u prvom kolu Superlige Srbije. Upravo taj meč bio je i najbolji ove sezone budući da je utakmica u Ivanjici bila jedna koju je Partizan dobio. Usledio je remi sa Radničkim, potom 0:0 sa TSC-om, a kao "kruna svega" i dva vezana poraza. Od Novog Pazara 1:0 i od AEK-a 2:1. 

Informer

Situacija je kranje alarmantna, po stavu Ilije Stolice nakon poraza na Kipru čini se da će ostati u Humskoj i posle novog neuspeha. Ploča se sada promenila budući da je trener jasno stavio do znanja da su mu potrebna pojačanja, ali i da je zadovoljan igrom svog tima tokom prvih pola sata. Problem je činjenica da se utakmica igra 90 minuta, a da je Partizan u tom segmentu bio izuzetno slab od početka takmičarske godine. 

Na sve muke koje crno-beli imaju na terenu i pored njega nadovezali su se sukobi u upravi. Ivica Iliev bio je oduševljen kada je imenovao Iliju Stolicu za novog trenera, a posle samo dve nedelje puklo je na relaciji sportski direktor-šef stručnog štaba. Iliev je nedavno podneo ostavku na funckije u klubu, te Partizan u ovom momentu nema sportskog direktora, a Stolici su potrebna pojačanja... Sve gore od goreg! 

Informer

Kada se na sve to nadoveže i nezadovoljstvo navijača prouzrokovano užasnim rezultatima, jasno je da je pred crno-belima vraški težak posao. Vremena za konsolidovanje nema i Partizan će to morati da radi u hodu. Cena bi mogla da bude paprena budući da bi poraz od AEK-a ugrozio mesto u Evropi tokom jeseni. To nije jedini problem, Partizan već ima sedam bodova manje od Crvene zvezde, a prva četiri kola pokazala su da će četa Dejana Stankovića teško gubiti poene na domaćim terenima. 

Problema je mnogo, a rešenja nigde na vidiku! Ipak, pobeda protiv AEK-a u Humskoj zaista bi mogla da promeni struju oko tima, ali je pitanje u kakvom će stanju crno-beli dočekati revanš u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.