11.08.2022.

07:23

Foto: FK Partizan

Sport

JURIŠ NA KIPRANE! Partizan pod imperativom pobede, Stolica spremio promene u prvih 11!

Utakmica sa AEK-om može da nam bude prekretnica u sezoni i siguran sam da ćemo iskoristiti ovu šansu da sve usmerimo na našu stranu, poručuje Ilija Stolica (44)!

Trener fudbalera Partizana uveren je u pozitivan rezultat i prolazak dalje protiv Kiprana, iako će njegovi izabranici večeras u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope (21.00, RTS 1) morati u Humskoj da nadoknade minus iz prvog meča u Larnaki (1:2)!

Potrebna podrška

Potrebna nam je pomoć navijača, ali svestan sam da samo dobrim partijama možemo da ih privučemo na stadion
Ilija Stolica

Videće se napredak

Crno-beli nisu dobro počeli sezonu, ostvarili su dosad jedan trijumf, i to na premijeri Superlige protiv Javora, da bi nezadovoljstvo navijača kulminiralo nakon poraza od Novog Pazara i AEK-a.

- Siguran sam da ćemo kompletan utisak stvoren dosad okrenuti u našem smeru. Ovo neće biti ista utakmica kao na Kipru. Stav, energija i pristup moraju da nam budu na maksimalnom nivou. Svesni smo gde smo grešili u prvom duelu, pogotovo kod prekida. Radili smo mnogo na tome i očekujem da se sad vidi napredak - kaže Stolica.

Kormilar "parnog valjka" ponovo neće moći da računa na novajliju Andriju Pavlovića, koji je na treningu izvrnuo skočni zglob. Nagoveštava moguće promene u prvih 11 u odnosu na okršaj u Larnaki, a dodaje i da pritisak visokih očekivanja neće poremetiti ni njega ni ekipu.

Informer

Partizan juri preokret u Humskoj



- Svestan sam odgovornosti i pozicije u kojoj se nalazim. Ova grupa je zajedno nepuna dva meseca, a za svaki ozbiljan tim potrebno je vreme da se neke stvari dovedu u red. Pre svega taktički zahtevi, psihička stabilnost i rezultati. Ima i do kontinuiteta, logistike, budžeta... Najmanji je problem iz trenerskog ugla. Nešto je i van moje kontrole i ne mogu da promenim, ali mogu momke da pripremim za ono što ih čeka na terenu. Trudimo se da zajedno kanališemo pritisak, da budemo otresiti i dostojni dresa Partizana. Momci rade posvećeno i naporno, a na svakom treningu me sve više uveravaju da smo na pravom putu - objašnjava Stolica.

Titula nije izgubljena

Iskusni stručnjak tvrdi da je cilj da se uđe u Ligu Evrope i naglašava da bitka za titulu nije još izgubljena, iako crno-beli imaju sedam bodova manje od Zvezde.

Informer

Ilija Stolica ne gubi nadu



- To je baš daleko od istine, pošto je sezona tek počela. Titula se čeka već pet godina, a za nju moramo da se pripremimo na pravi način. Treba da prođemo neke stvari zajedno, bez obzira na to ko sedi na klupi ili ko rukovodi klubom. Ništa ne može preko noći da donese rezultat. Osim toga, eventualnu Ligu konferencije ne vidim kao nazadovanje, a mi ćemo se potruditi svim silama da uđemo u Ligu Evrope - jasan je Stolica.

Iskusni vezista Partizana Ljubomir Fejsa (33) odigrao je bezbroj važnih utakmica u karijeri i zato će biti jedan od glavnih aduta protiv AEK-a.
- Biće teško samo ukoliko mi to dozvolimo. U glavi moramo da budemo hladni i opušteni. Na kraju se ispostavi da su mečevi pod pritiskom najlakši za igru, to je i savet koji dajem mlađim momcima. Rival je kvalitetan, ali mi smo bolji i samo treba da odigramo onako kako zaista možemo. Želimo da pokažemo da ovaj tim vredi, svi jedva čekamo da istrčimo na teren - kaže Fejsa.


Na kraju, strateg srpskog vicešampiona zove u pomoć i "grobare" u borbi protiv Kiprana.

- Podrška publike nam je preko potrebna. Jasno mi je i da samo dobrim igrama i kvalitetnim odnosom možemo da privučemo ljude na stadion. Rezultat nas nije ispratio, naravno da nisu zadovoljni, ne bih bio ni ja kada bih gledao samo iz ugla navijača. Ipak, nadam se da će sad stati uz igrače, jer njihov uticaj može da bude presudan - zaključuje Stolica.

Bonus video