Autor: Informer.rs

06.12.2023.

15:22

Foto: Starsportphoto

Sport

"Dobićemo ne jedan, već dva šamara ako ih potcenimo"! Duljaj poslao jasnu poruku pred meč sa Zvezdinom filijalom

Fudbaleri Partizana sutra (16.00, Arena 1 premijum) dočekuju Grafičar u meču osmine finala Kupa Srbije.

Crno-beli su veliki favoriti, ali uprkos tome, trener Partizana Igor Duljaj traži maksimalan oprez. Grafičar je, inače, poznat kao klub u koji Crvena zvezda šalje svoje mlade igrače na kaljenje, zbog čega nema sumnje da će učesnik Prve lige Srbije imati veliki motiv u Humskoj.

Strateg aktuelnog lidera Superlige upozorava da njegovi igrači moraju da budu na visokom nivou, bez obzira na činjenicu što protivnik dolazi iz nižeg ranga.

- Što se tiče motiva, imaju ga i oni i mi. Pogotovo njihovi igrači, koji su mladi i koji žele da se dokažu protiv Partizana. To je legitimno i to me raduje. Samim tim, od igrača ću zahtevati da budu skoncentrisani, da igraju ozbiljno. Igrao sam Kup utakmice gde sam ispadao od ekipa koje su slabije, tako da... Ima mnogo primera u prošlosti, ako ne uđete onako kako bi trebalo, dobićete dva šamara, ne jedan. Maksimalno da uđemo u utakmicu i to ću tražiti od svakog pojedinca - kaže Duljaj na konferenciji za medije.

Informer

Zbog činjenice da Partizan nakon toga u prvenstvu igra protiv Radničkog u Nišu, Duljaj najavljuje rotacije u sastavu. Stoga, verovatno će šansu dobiti i neko od mladih igrača.

- Biće nekih promena. Nemanja Nikolić ponovo trenira, imao je blagu upalu pluća, koja nije bila naivna. Takav je igrao protiv TSC-a. Severina je počeo da trenira. Napraviću par izmena, ali videćemo uglavnom. Počeo je sneg, teren nije onakav kakav bi trebalo. Ne verujem da će biti mnogo publike, jer ljudi rade, ali ko bude došao, on je dobrodošao - dodaje Duljaj.

Informer

Najavljuje Duljaj debi mladog ofanzivca Dušana Jovanovića, koji je priključen iz omladinaca, ali i veću ulogu za već prvotimca Nemanju Trifunovića.

- Biće nekoliko mlađih igrača u sastavu, mogu da kažem da će sutra igrati Trifunović. Jovanović je tu iz omladinaca i biće u protokolu. U zavisnosti od rezultata, videćemo da li će imati priliku da se pokaže u prvom timu - naglašava Duljaj.