14.05.2024.

15:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovaj igrač je lider Partizana! Naneli radi ono što bi morao Kevin Panter! (VIDEO)

Crveno-beli su slavili sa 85:82 i sada vode 1:0 u finalnoj seriji ABA lige, a prema procenama bukmejkera, favoriti su da dobiju i naredni duel, koji je na programu sutra veče.

Ko zna da li bi bukmejkeri tako razmišljali da je nekim slučajem Partizan uspeo da slavi, a među navijačima crno-belih vlada gotovo nepodeljeno mišljenje, lider ekipe u ovoj finalnoj seriji nije kapiten i po pravilu najbolji strelac Kevin Panter (30), već njegov zemljak i nekadašnji košarkaš Makabija i Fenerbahčea - Džejms Naneli!

Košarkaš koji je često u centru pažnje zbog svojih kontroverznih stavova i neretko svađa i sa svojim i sa protivničkim navijačima, u "Pioniru" punom Zvezdinih navijača sam je nosio crno-bele ka brejku. Meč je završio sa 27 poena, uz šut za tri poena šest od devet. U jednom trenutku delovalo je da ne može da promaši trojku. Pogodio je onu jednu na isteku napada skoro sa centra.

Informer

Možda mu je najveći kiks na meču sa Zvezdom bio onaj ispaljeni "er-bol" za vođstvo crno-belih u samom finišu, kada je pokušao za tri poena, ali nije ni dobacio do obruča. Reklo bi se, ne može svaka da uđe, ali Amerikanac je u tom trenutku bio jedini igrač Partizana kome je trebalo dati loptu u ruke. Uprkos svemu, bio je daleko najefikasniji i najbolji igrač u oba tima.

Nije sporno, imao je svoju dobru rolu i Kevin Panter. Ubacio je 13 poena, ali nije bio konstantan tokom celog meča. Imao je, ponovo, svoje "bubice", pa je bacao loptu u ruke protivničkim igračima i uvaljivao "koske" saigračima, pa ne čudi što je ovog puta Željko Obradović svu slobodu pružio upravo Naneliju. Maltene, sam da rešava derbi.

Ono što upada u oči je neverovatna minutaža koju je imao Amerikanac. Igrao je gotovo 38 minuta, što znači da je tek nešto više od dva minuta odmarao. Za igrača koji ima 33 i koji u julu proslavlja 34. rođendan, neverovatna minutaža! Trčao je, borio se, preuzimao daleko snažnije centre Luku Mitrovića i Džoela Bolomboja, a uprkos tome odlično se snalazio i pred protivničkim košem.

Otud i ne čudi što "grobari" pred novi meč, koji je na programu sutra veče, najviše nade polažu u njega. Naneli, nekako, nijednom nije izdao ekipu ove sezone. Bio je i on u lošem periodu, ali tada nije ni provodio mnogo minuta na terenu, niti je uzimao loptu kada ga ne ide. Kada ga ide, onda su rivali zaista u velikom problemu, a to mogu da potvrde i košarkaši Crvene zvezde.

Treba istaći i da je nekadašnji NBA as jedan od najzaslužnijih što je Partizan uopšte ušao u finale. On je u majstorici polufinala protiv Budućnosti ubacio 19 poena i uz Aleksu Avramovića uveo je svoj tim u mečeve za titulu. Za tri, recimo, na tom meču probao je dvaput, video da ne ide, pa je poene nalazio u šutu za dva. I to je još jedan njegov veliki kvalitet. Može na različite načine da ugrožava odbranu rivala, a jako je koristan i na skoku, pošto je protiv Zvezde uhvatio šest lopti pod košem. Malo li je za momka koji igra nisko krilo, ponekad i beka.