17.05.2024.

23:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Nađ priznao: Bilo je vruće u svlačionici! Navijači? Ne pogađaju me uvrede!

Bez obzira što su crno-beli ostvarili cilj, slavili sa 1:0 na Banovom brdu u 6. kolu plej-ofa Superlige i osigurali drugo mesto na tabeli, nije bilo sve tako idealno, naprotiv.

Natho, Zahid i ostali prikazali su bledu partiju, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su "brđani propustili nekoliko izglednih prilika za pogodak. Blistao je ponovo golman Aleksandar Jovanović, još jednom je dokazao da je najbolji pojedinac Partizana ove sezone, u šta je mogao uživo da se uveri i selektor srpske reprezentacije Dragan Stojković Piksi, koji je sa saradnicima bio u svečanoj loži.

Na kraju je presudio trenutak inspiracije Ksandera Severine, koji je u 55. minutu na pravi način krunisao akciju "parnog valjka". Tako je ostvarena druga pobeda zaredom, a samim tim obezbeđene i kvalifikacije za Ligu šampiona na leto.

Ipak, trener Albert Nađ priznaje da u svlačionici tokom pauze nije bilo nimalo prijatno.

- Bilo je veoma vruće u svlačionici i sa moje strane. Ako me poznajete, znate da je bilo tako. Možda je i to donelo boljitak. Pronašli smo faze gde smo grešili i mislim da smo i izmenama uradili dobar posao. Nemojte da mislite da se nešto desilo, ali sam pričao najpre ja, a onda su i igrači koji imaju autoritet hteli da kažu koju reč. Ostavili smo ih da to učine i zato smo, možda, malo kasnili na početak drugog dela - objasnio je Nađ.

Informer

Fudbaleri Partizana ostvarili cilj u plej-ofu

On se potom osvrnuo na iskusnog čuvara mreže i njegovo sjajno izdanje.

- Opet je Aca bio naš najbolji igrač, kao i tokom cele sezone. Čak i kad smo dobijali Voždovac, IMT, Radnik, još neke mečeve kod kuće, gde su nam rivali stvarali šanse, on je bio uticajan. Više puta sam ponovio i da defanziva kreće od napadača, a ako dozvolimo da nam protivnik uđe u kazneni prostor, onda smo u velikom problemu. Sporo smo se vraćali u odbranu i loše nameštali kad je trebalo da procenimo gde je rival jači u "otvaranju". Odbranu ne bi trebalo kriviti, jer imamo 11 igrača na terenu. Imamo velikih poteškoća, svesni smo toga, a moramo i da priznamo da sposobnosti pojedinih igrača nisu na nivou koje smo tražili da budu - naglasio je Nađ.

Informer

Albert Nađ hvalio Aleksandra Jovanovića

Ponovo se nekadašnji kapiten, a sada šef struke, našao na meti navijača. Nisu ga "grobari" poštedeli ni ovog puta, čulo se nekoliko puta uvredljivo skandiranje sa tribina.

- To me ne opterećuje. U suprotnom, pokazao bih nervozu. Verujte mi da me ne pogađa. Svestan sam sebe, kakav sam čovek, a svako ko me dobro poznaje zna šta sam uradio svih ovih godina za Partizan. Navijači imaju pravo da iskažu nezadovoljstvo kako god žele - poručio je Nađ, pa nastavio u istom dahu:

- Ne može niko da kaže da voli Partizan više od mene. Možda navijači imaju razlog. Maksimalan respekt prema njima. Svaki put kad sam radio, i sa prethodnom upravom, uvek je to bilo u interesu Partizana. Da li sam negde pogrešio? Verovatno jesam. Šta mi zameraju? Oni znaju. Nemam nikakav problem s tim.

Informer

Navijači Partizana vređali trenera svog tima

Plasmanom u kvalifikacije za Ligu šampiona cilj u plej-ofu je ostvaren, ali partizanovci očekuju i neke konkretne promene. Pre svega, pojačanja u igračkom kadru za evropske izazove.

​- Ako smo kao klub i razmišljali o pojačanjima, to je trebalo pre nego što sam ja došao na ovo mesto. Verovatno će biti odlazaka, a shodno tome i novajlija. Igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona i nema ništa lepše od toga. Bilo bi lepo da se plasiram u elitu i kao trener, jer sam to već učinio kao igrač i rukovodila - zaključio je Nađ.