• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

17.05.2024

22:28

Pakao čeka Partizan na putu do Lige šampiona! Evo na koga sve mogu crno-beli!

FK Partizan

Partizan

Pakao čeka Partizan na putu do Lige šampiona! Evo na koga sve mogu crno-beli!

Podeli vest

Crno-beli su pobedom nad Čukaričkim (1:0) u 6. kolu plej-ofa Superlige obezbedili drugu poziciju na tabeli, a samim tim i kvalifikacije za elitno takmičenje.

Dugo su navijači Partizana čekali da njihovi ljubimci dođu u situaciju da se bore za plasman u Ligu šampiona. Poslednji put se to dogodilo nakon osvajanja titule 2017. godine, kada je "parni valjak" na kraju završio u grupnoj fazi Lige Evrope, a potom obezbedio i proleće na međunarodnoj sceni.

Situacija je sada, ipak, potpuno drugačija. Nećemo preterati ukoliko kažemo da pakao čeka crno-bele na putu do najveće pozornice. I to već na prvom koraku, u 2. kolu kvalifikacija, tim iz Humske može da naleti na, u fudbalskom smislu, ozbiljne aždaje.

Prema trenutnoj situaciji, Partizan neće biti nosilac na žrebu i ima samo dva moguća rivala, a to su Fenerbahče i Dinamo iz Kijeva. U prevodu, hvatanje za glavu može da počne.

Potencijalni protivnici su viceprvaci Turske, odnosno Ukrajine. Šampionati, koji su po kvalitetu, miljama iznad naše Suerlige. Fener sa timom čija se vrednost procenjuje na više od 200 miliona evra, čiji su nosioci kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić, iskusni napadač Edin Džeko, bivši vezista Milana Rade Krunić, hrvatski golman Dominik Livaković, italijanski as Leonardo Bonući, snažni Belgijanac Miša Bačuaji, Brazilac Fred, domaći igrači Sojundžu i Under...

Foto: Starsportphoto

Crno-beli slavili sinoć sa navijačima

S druge strane, Kijevljani sa ekipom od 58 miliona evra, ali i čak šestoricom reprezentativaca, koji će putovati na predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Kao prva zvezda ističe se Jarmolenko, ali tu su i golman Bučan, kao i Šaparenko, Vanat, Bujalski...

Ono što je poseban paradoks, vicešampion naše države, a to su crno-beli, nema garantovano mesto u grupnoj fazi nijednog evropskog kupa, dok trećeplasirani na tabeli (trenutno je to TSC) ima sigurnu makar učešće u Ligi konferencija.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja će ovog leta najverovatnije napustiti Partizan

Ukoliko "parni valjak" ne preskoči prvu prepreku, preseliće se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Prema sadašnjem stanju, tamo bi mogao da se sastane sa bečkim Rapidom, Rijekom, Omonijom, Servetom, Serkl Brižom, Luganom i Krivbasom.

Ipak, mnogo veći problem od svega navedenog je stanje u klubu, kako organizaciono, finansijski, tako i igrački. Trener je već promenje, umesto Igora Duljaja sezonu je kraju priveo Albert Nađ, ali veliko je pitanje ko će od aktuelnih prvotimaca ostati u Humskoj.

Foto: Starsportphoto

Albert Nađ

Kapiten Sveta Marković, najbolji strelac Mateus Saldanja, krilni ofanzivac Ksander Severina, svi oni bi vrlo lako ovog leta mogli da prihvate bogatije ponude, pa će zato sportski sektor morati dobro da zasuče rukave u predstojećem prelaznom roku.

- Igraćemo kvalifikacije za Ligu šampiona i nema ništa lepše od toga. Bilo bi lepo da se plasiram u elitu i kao trener, jer sam to učinio kao igrač i ruvkodilac. Ako smo kao klub i razmišljali o pojačanjima, to je trebalo pre nego što sam došao na ovo mesto. Verovatno će biti odlazaka, a shodno tome i novajlija tokom leta - priznao je Albert Nađ.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija