• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

13.05.2024

11:19

Mučno je da se kidamo, a nikog na tribinama! Natho razočaran podrškom

Starsportphoto

Partizan

Mučno je da se kidamo, a nikog na tribinama! Natho razočaran podrškom

Podeli vest

Partizan je konačno prekinuo crni niz bez pobede u domaćem šampionatu i trijumfom nad Mladosti iz Lučana (3:0) napravio veliki korak ka plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zamenik kapitena Bibars Natho razočaran je, međutim, što su od crno-belih čak i navijači digli ruke. Duel sa Lučancima, koji je bio od izuzetne važnosti za "parni valjak", ispratilo je najmanje gledalaca ove sezone, samo 700!

Najvatrenije pristalice Partizana u bojkotuju su od početka sezone i južna tribina je na svakoj utakmici bila prazna. Međutim, poseta i na ostalim tribinama je u najmanju ruku poražavajuća. Tek malo bolje je bilo u periodu dok je "parni valjak" bio lider na tabeli, a otkako je prvo mesto prepustio Zvezdi i ona šačica navijača je okrenula leđa crno-belima. Verovali ili ne, Partizan je čitave sezone, na 18 utakmica uživo ispratilo svega 56.880 navijača! Nekada, doduše u periodu kad nije bilo stolica na tribinama, Humska je znala da primi po 55.000 navijača! Sad je prosek 3.160 gledalaca po meču! Prosek pritom vadi "večiti derbi" na kojem je bilo rekordnih 12.000 gledalaca, a ustvari je i taj podatak tužan.
Reč je o zvaničnim podacima sa zvaničnog sajta Superlige!

Zbog svega toga Natho priznaje da je igračima mučno da izađu na teren i da se bore, kad ih niko ni bodri s tribina.


- Tokom čitave sezone se borimo da nešto postignemo i onda je veoma teško doći na stadion i igrati pred praznim tribinama. Želimo da su i navijači i klub i svi uz nas, jer ovaj momenat nije lak za nas kao igrače, ali se trudimo i trudićemo se da damo sve najbolje. Nadamo se da će biti dovoljno na kraju - rekao je Natho.

Foto: Starsportphoto

 

 

Partizan je čak šest kola bio bez pobede u Superligi Srbije, pa je zbog toga pritisak na crno-belima bio ogroman uoči utakmice sa Lučancima. TSC, koji sad na tabeli zaostaje samo dva boda, bio je na nekoliko sati ispred Partizana.


- Kada ne pobedit šest utakmica, onda je to uvek problem. Promenili smo u međuvremenu trenera, samim tim i mnoge stvari u igri i normalno je da je potrebno vreme da se i mi prilagodimo. Ali, ne mislim da je današnja utakmica bila loša. Prvo poluvreme se u celosti igralo na njihovoj polovini. Nisu mogli da pređu 30 metara, dok je drugo poluvreme bilo otvorenije, gde su i oni napravili tri - četiri šanse. Ali, kada sve saberete, u poslednje dve utakmice smo kreirali mnogo šansi, ali je rezultat bio 3:3 protiv Napretka, tako da preferiram da kao protiv Mladosti, ne stvaramo puno šansi ali da pobedimo rezultatom 3:0 - dodao je Natho.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ekipi koje odnedavno s klupe predvodi Albert Nađ sad je dovoljno da u poslednja dva kola osvoji četiri boda da bi sačuvala drugo mesto na tabeli. Prvi naredni rival biće Čukarički, a taj meč je na programu u petak od 18.30.


- Svaka utakmica je sada za nas kao finale u kome moramo da pobedimo. Igrati protiv Čukaričkog nikad nije lako, jer je tamo težak teren, a dobar domaći tim. Ali, moramo da gledamo sebe, verujemo u sebe i odradimo posao koji je pred nama. Verujem da ćemo malo lakše da dišemo posle pobede nad Lučanima. Svaka pobeda stvara samopouzdanje, posebno kada ne primimo gol, što je veoma važno! Na prošlim utakmicama smo primili mnogo golova. Radimo na tome na treninzima, radimo na mnogim novim stvarima i uz to se trudimo da ispravimo one stvari koje nisu u prošlosti bile dobre za nas. Nadam se da će biti dobro - naglašava Natho.



POSETA U HUMSKOJ

Radnički Niš (2:1)     2.100
Javor (3:1)                   1.000
Radnik (3:2)                1.500
Mladost (2:0)               2 000
Crvena zvezda (2:1)    12.000
Voždovac (3:0)            2.500
Čukarički (2:1)            5.000
* TSC (0:4)                 (oko 5.000)
Vojvodina (3:1)           2.380
* Radnički 1923 (3:3) (oko 2.000)
IMT (5:2)                    2.700
Železničar (3:1)          6.000
* Napredak (0:1)        (oko 3.500)
Spartak (1:0)               2.000
Novi Pazar (2:0)         3.500
TSC (1:2)                    1.000
Vojvodina (2:3)           2.000
Mladost (3:0)               700
UKUPNO                   56.880 
* Samo za ove tri utakmice ne postoje zvanični podaci na portalu superliga.rs pa smo koristili procenu naših izveštača sa pomenutih mečeva



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija