• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

17.05.2024

20:33

Pala Čuka posle tri godine! Severina odveo Partizan u kvalifikacije za LŠ! (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Pala Čuka posle tri godine! Severina odveo Partizan u kvalifikacije za LŠ! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički sa 1:0 (0:0) u 36. kolu Superlige.

Odlučujuća pobeda ekipe Alberta Nađa u borbi za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a s obzirom da je glavni rival TSC izgubio od Mladosti iz Lučana (0:2), Partizan se odlepio iza Crvene zvezde i ima pet bodova prednosti.

Ksander Severina je presudio "brđanima" golom u 55. minutu. Golman Jovanović je ponovo bio kao hobotnica na golu, i najzaslužniji što belo-crni nisu postigli gol. U svakom slučaju, pred poslednje kolo, ekipa iz Humske je obezbedila mesto broj 2 i kvalifikacije za najjače evropsko takmičenje.

Uz to ovo je bila prva pobeda Partizana na Banovom Brdu posdle tri godine

Utakmicu je pratio i selektor Dragan Stojković Piksi u društvu svojih asistenata na klupi "orlova" Goran Đorovića i Bratislava Živkovića, a s njima je sportski direktor tima sa Banovog Brda, Vladimir Matijašević.

Početak utakmice na Brdu bio je spor, opipavali su rivali jedni drugima puls u uvodnim minutima.  A onda velika šansa za belo-crne. Melo je izašao sam ispred Jovanovića, ali je golman crno-belih odlično intervenisao.

Foto: Starsportphoto

 

Desetak minuta kasnije nova šansa za domaće. Ivanović je iskosa sa leve strane šutirao "iz prve" ali je sjajno intervenisao najbolji igrač Partizana ove sezone golman Aleksandar Jovanović, koji je sprečio siguran gol Čukaričana.

Sredinom poluvremena, nova velika šansa za Čukarički! Ponovo je Đorđe Ivanović bio u šansi i imao je 1 na 1, ali je Jovanović još jednom bio na visini zadatka. U finišu prvog dela ređali su se napadi Čukaričkog.

Foto: Starsportphoto

 

Ivanović je ponovo probio pored Filipovića, asisrtirao Vinisijusu, čiji je udarac izblokiran. Ponovo je posle nekoliko minuta sjajni Ivanović, inače bivši igrač Partizana bio u odličnoj šansi, ali se okliznuo, a kakva šansa za Čuku pred odlazak na odmor. 

Ponovo je Ivanović izbio pred Jovanovića, koji je i u ovom duelu izašao kao pobednik, odbranio mu je i ovaj udarac.

Već na početku drugog poluvremena sporna situacija. Posle starta Kovačevića na Ivanoviću u situaciji kada je bio poslednji igrač odbrane Simović je pustio da se igra nastavi. Napadač Čukaričkog je ostao na zemlji, ukazuje mu se pomoć, zbog čega je meč u prekidu. Ostaje samo pitanje je da li je Kovačević prvo pokupio loptu, pa nogu Ivanovića.

A onda - gol! Severina je primio loptu izvan šesnaesterca, ušao je u kazneni prostor šutirao i  savladao Filipa Samurovića. Utisak je da je golman domaćih mogao bolje da reaguje. Partizan je poveo 1:0, a ispostaviće se na kraju da je to bio gol odluke.

Ivanović i Jovanović našli su se ponovo oči u oči odmah posle vodećeg gola, a čuvar mreže gostiju odbio loptu u korner. 

Najveću šansu na utakmici Čukarički je imao u 69. minutu, kada je Nemanja Tošić sa nekoliko metara poslao loptu nebu pod oblake. Pre toga, Bojan Kovačević izbio je loptu sa gol-linije, nakon šuta Ivanovića.

Foto: Starsportphoto

 

Na kraju pobeda Partizana i jednim udarcem pale su dve muve: Čuka posle tri godine na Banovom brdu i osiguran je plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

U 37. kolu Superlige Partizan će dočekati Radnički iz Kragujevca, dok će Čukarički gostovati Crvenoj zvezdi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija