31.05.2024.

22:54

Foto: Starsportphoto©

Sport

Puč u Humskoj ne miruje: Spremne su prijave, nećemo stati!

Takozvani apel za spas potpisalo je čak 79 bivših igrača, trenera i uvaženih sportskih radnika i zatražilo ostavke čelnika "parnog valjka". 
Usledio je oštar odgovor prozvanih, koji su pokrenutu akciju nazvali "neistinom i klevetom", a čitav slučaj se neće na tome završiti.

Predstavnik navijača Partizana, Nenad Dumanović upozorio je čelne ljude da su protiv njih spremne krivične prijave.

"Spremne su krivične prijave protiv velikog broja članova sadašnjeg rukovodstva. Očekujem da će to biti jedan od sledećih koraka. Nećemo stati samo na promenama", rekao je Dumanović, a objavio "Pbg njuz" na svom Instagram profilu.

Dumanović je gostujući u emisiji "Miljanov podkast" otkrio da su razgovarali sa potpisnicima apela i da su oni predložili imena ljudi za svaku funkciju u klubu. 

"Fudbaleri su nam rekli nekoliko mogućih personalnih rešenja na svakoj vitalnoj funkciji kluba - od omladinske škole, do predsednika Skupštine, predsednika UO itd. Apel je samo početak. Već je upućen poziv javnim ličnostima, bivšim i sadašnjim sportistima iz celog sportskog društva. Očekujemo desetine hiljada potpisa navijača. Biće organizovan protest na kraju i onda će se izaći sa imenima konkretnim. Postoje ozbiljni predlozi za prvog trenera, za sportskog direktora, za direktora omladinske škole. Fudbaleri su nam nezvanično pomenuli neka imena, znamo, oduševljeni smo”, poručio je predstavnik navijača.

Takođe, on je pozvao državu da reaguje i utvrdi realno stanje u klubu iz Humske. 

"Prvo ćemo da napravimo pritisak svojim brojem, brojem navijača koji će podržati Apel. Postoji opcija da se preko Sportskog društva uđe u promene u fudbalskom klubu što je u jednom momentu bila opcija, ali je fudbalski klub pokušao da izađe iz sportskog društva. Tražimo od svake institucije ove zemlje da uđe u klub, da vidi koliko je klub dužan za porez i ko je odgovoran. Aktuelno rukovodstvo će verovatno pokušati da izdrži ovaj pritisak dok se ne završe kvalifikacije, jer to vide kao neku šansu, ali mi želimo da se promene dese pre toga”, jasan je Dumanović.

Podršku ovoj inicijativi pružili su i "grobari", koji su veći deo sezone bojkotovali utakmice u Humskoj upravo iz želje za ostavkom Miloša Vazure, Milorada Vučelića i ostatka rukovodstva.

Informer

Nađ pred praznim tribinama u Humskoj

Crno-beli su Superligu Srbije okončali na drugoj poziciji iza Crvene zvezde, ali čini se da ga očekuje jako turbulentno leto.

Prethodno je klub napustio Igor Duljaj, a na njegovo mesto je postavljen Albert Nađ. Kako stvari sada stoje, vrlo je moguće da će "parni valjak" proći kompletnu promenu u vrhu kluba.

Tagovi:
sport navijači FK Partizan Miloš Vazura Milorad Vučelić