• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.05.2024

11:16

Oglasio se FK Partizan: Apel je prepun neistina i kleveta! Iza svega stoji Đorđe Tomić!

ATA Images

Partizan

Oglasio se FK Partizan: Apel je prepun neistina i kleveta! Iza svega stoji Đorđe Tomić!

Podeli vest

Klub iz Humske reagovao je povodom takozvanog apela za spas, koji je potpisalo 79 bivših igrača, sa zahtevom za promene i odlazak aktuelne uprave.

Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Partizana uputili su javni apel nadležnim institucijama i javnosti sa zahtevom za podršku za, kako je navedeno, oslobađanje FK Partizan.

Apel su potpisali, između ostalih, Ivan Golac, Zvonko Varga, Nikica Klinčarski, Dževad Prekazi, Milinko Pantić, Vladimir Vermezović, Slobodan Krčmarević, Zlatko Zahovič, Budimir Vujačić, Miroslav Stević,  Saša Ilić, Goran Trobok, Damir Čakar, Đorđe Tomić, Mateja Kežman, Zoran Tošić, Lazar Marković, Radosav Petrović, Vladimir Stojković...

Međutim, vrlo brzo je stigao i odgovor druge strane:

"FK Partizan je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv.grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan, najpre moraju da znaju da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a pre svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel", poručili su iz Humske.

Foto: ATA Images

Rukovodstvo crno-belih

Kao glavni pokretač ove akcije označen je čuveni vezista "parnog valjka". 

"Prema saznanjima kluba, bivši igrač Partizana, Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan), jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo statuta inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u Partizanu pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno tri dana, samovoljno ga napustivši, sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba nije za njega", tvrde iz tabora crno-belih.

U nastavku saopštenja sledi objašnjenje o tome da klub funkcioniše u skladu sa pravnim aktima, kao i da su na prvobitnom spisku za apel bili i pojedinci, koji nisu dali podršku tome.

"Skupština Partizana funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji je izabran u januaru 2022. godine, sa mandatom do 2027, u procedurama koje predviđa statut. Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel. Tako su se na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije".

Foto: printscreen

Đorđe Tomić označen kao glavni pokretač apela

Na kraju, čelnici crno-belih osvrnuli su se i na optužbe za malverzacije i propadanje omladinske škole.

"Nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju, finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da Partizan svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje klub. Autori apela navode i nekakvo ''propadanje omladinske škole'', valjda želeći isto, kako bi oni preuzeli rukovođenje. Realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da su omladinci pružili odlične partije u Ligi šampiona za mlade, a da je škola u prethodnim godinama proizvela igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj - Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića. Partizan će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati", istakli su iz Humske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 nedelje

A koji su to igraci koji ne podrzavaju taj apel...sto nije napisano..

Sprema se haos u Partizanu! Čak 79 legendi potpisalo apel protiv uprave
Partizan

Sprema se haos u Partizanu! Čak 79 legendi potpisalo apel protiv uprave

Predstojeće leto biće veoma burno u Humskoj 1 i aktuelna uprava doživeće udar kakav nije u proteklih sedam godina! Članovi Udruženja bivših igrača, trenera i istaknutih sportskih radnika Fudbalskog kluba Partizan uputili su javni apel nadležnim institucijama i javnosti sa zahtevom za podršku za, kako je navedeno, oslobađanje FK Partizan.

29.05.2024

09:43

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija