• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.05.2024

07:00

Jovšić: Jovanović je zaslužio da ide na EURO! Partizan? Nije uvek lako...

Starsportphoto

Partizan

Jovšić: Jovanović je zaslužio da ide na EURO! Partizan? Nije uvek lako...

Podeli vest

Fenomenalnim odbranama tokom cele sezone Aleksandar Jovanović je pokazao da treba da bude deo reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, poručuje Nemanja Jovšić (40) za Informer!

Trener golmana u stručnom štabu Partizana tvrdi da je njegov pulen, bez dileme, najbolji čuvar mreže u Superligi.

Međutim, selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi juče je saopštio konačan spisak za predstojeći EURO, a na njemu se nije našlo ime prvotimca crno-belih, pošto su prednost dobili Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka) i Đorđe Petrović (Čelsi).

Rođeni Nišlija je tako, kao i 2018. godine pred Mundijal u Rusiji, otpao u poslednji čas i ipak neće učestvovati na velikom takmičenju sa državnim timom.

- Jovanović je, bez dileme, bio najbolji igrač Partizana minule sezone, držao je sve vreme formu na izuzetno visokom nivou i svaka mu čast na tome. Bio je na visini zadatka i, kako mi to volimo da kažemo, odlično je odradio svoj posao. Uz dužno poštovanje svih ostalih, mislim da je bio najkonstantniji golman u Superligi. Smanjio je broj grešaka na minimum i uticao na rezultate tima na bukvalno svakoj utakmici. Meni su čak draže odbrane na onim "manjim" mečevima, nego na derbijima koje su svi gledali, jer je on uvek donosio prevagu. Po svim parametrima, zaslužio je da se nađe u Nemačkoj - jasan je Jovšić.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Jovšić i Aleksandar Jovanović

On nije želeo da se meša u posao selektora, ali s obzirom da dobro poznaje Jovanovića i da s njim odlično sarađuje, imao je šta da kaže o njegovim vrlinama.

- Aca ima ogromno samopozdanje, jak je karakter, a to je za golmane ključno. Bez toga nema ništa. Nekada čak moraš da budeš i prepotentan, jer to je takva pozicija, najodgovornija u timu. Pogotova kada si deo velikog kluba i reprezentacije, što nosi ogroman pritisak i rizik. On sve to poseduje, neverovatno je stabilan u glavi, s obe noge na zemlji, samouveren... Znam da detalji odlučuju, da selektoru nije lako, ali moje mišljenje je da je Jovanović kalibar za nacionalni tim - tvrdi Jovšić.

Ima potencijala u našoj školi

Prošlog leta klub je napustio Aleksandar Popović, golman koji je ponikao u Humskoj, pa se navijači s razlogom pitaju koliko će dugo morati da čekaju na novi izdanak iz omladinske škole.

- Ima potencijala. Neko sam ko voli da pruži šansu mladima i trudim se da ih tokom svog boravka afirmišem. Od njih zavisi ko će dokle da dogura. Tu su Ljubanović, Mihajlović, Radulaški, Jovanović... Uz dobar i naporan rad, ukoliko budu pametni i vredni, mogu mnogo. Moram da pomenem i Nemanju Stevanovića, za kog mi je mnogo žao što ga je zadesio opasan virus, ali bitno je da se polako vraća - podvlači Jovšić.

Nekadašnji čuvar mreže Partizana ne krije zadovoljstvo zbog toga što je žestoka konkurencija za mesto među stativama "orlova".

- Golmanska pozicija u srpskoj reprezentaciji je, trenutno, najjači deo tima. I najveća je borba za "jedinicu", a meni je baš drago zbog toga. Jedan period su u našoj sportskoj javnosti konstantno provejavali komentari da nemamo više čuvare mreže kao nekada. Evo, sada imamo nekoliko vrhunskih. Selektor Stojković i moj kolega Čumić će sigurno imati pakleno težak zadatak da odaberu samo jednog momka za mesto među stativama. A, sva četvorica su zaslužila da putuju na EURO - kaže Jovšić.

Foto: FK Partizan

 

A, koliko je zdrava i jaka konkurencija zapravo dobra, videlo se i na primeru Partizana. Rezervista Miloš Krunić na jako dobar način odmenjivao je Jovanovića.

- Kruna je apsolutno opravdao poverenje. Radi se o velikom profesionalcu i nije slučajno u ovom klubu. Upoznat sam sa njegovim ljudskim i golmanskim kvalitetima, tako da sam verovao da može da odgovori na sve zahteve koje donosi Partizan. Znali smo šta dobijamo s njim, on je to iskoristio i jako zadovoljan kako je sve odradio. Pokazao je da možemo da se oslonimo na njega i u budućnosti. Mnogo je bitno da vlada dobra atmosfera među golmanima i ta zdrava konkurencija, jer na kraju samo jedan od njih može da brani na utakmicama. Mi imamo složnu i kvalitetnu grupu, guraju i "maltretiraju" jedan drugoga, a samim tim i mene teraju da budem bolji. Meni je milina da radim sa takvim momcima - naglašava Jovšić.

Foto: Starsportphoto

Jovšić u razgovoru sa Milošem Krunićem

Iako je Aca Jovanović blistao cele sezone, crno-beli, pogotovo na proleće, nisu. Još jedna godina u nizu u Humskoj je završena bez ijednog trofeja.

- Bilo je turbulentno, od početka do kraja. Puno uspona i padova, jako lepih momenata i onih malo težih, ali u principu, to je sve Partizan. Ovde nikad nije lako i ja se ne sećam nijedne sezone da je išlo sve potaman i baš kako smo zamislili. Došlo je do velikog emotivnog pražnjenja igrača, pogotovo na derbijima, a to se onda odrazilo na one, uslovno rečeno, "manje" mečeve, gde smo izgubili kontinuitet - objašnjava Jovšić, a potom dodaje:

- Za osvajanje trofeja moraju i neke stvari da se poklope. U sezoni kod Saleta Stanojevića su nas dva boda delila od titule. Ne bismo uopšte sada pričali o ovome da nas je tada sreća malo ispratila, poput meča sa Napretkom, kada smo promašili gol sa dva metra. Nije prijatno sve ovo, to svakako, ali treba da budemo uz klub i kada je teško. Od malih nogu sam ovde, navikao sam na razne situacije, ali sam siguran da će vrlo brzo doći lepša vremena - zaključuje Nemanja Jovšić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 3 nedelje

Taj tvoj pulen u prolećnom delu je primao skoro na svakom meču 2-3 komada. Šta bi bilo da nije najbolji?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija