• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

26.05.2024

07:10

Najbolji igrač Partizana zagrmeo: Nisam zadovoljan, za ovaj grb mora da se gine!

Starsportphoto

Partizan

Najbolji igrač Partizana zagrmeo: Nisam zadovoljan, za ovaj grb mora da se gine!

Podeli vest

Sjajni golman, Aleksandar Jovanović (31), jedna je od retkih svetlih tačaka u redovima crno-belih.

Koliko je samo puta iskusni Nišlija spašavao Partizan ove sezone, trebalo bi malo više vremena i redova da se to nabroji. Otkako je letos stigao u Humsku iz kiparskog Apolona samo je podizao lestvicu, branio je i moguće i nemoguće, postao ljubimac navijača, a na kraju prvenstvo završio sa kapitenskom trakom oko ruke. Potpuno zasluženo.

Bez ikakve dileme, Aca Jovanović je jedini pojedinac "parnog valjka" koji je sve vreme održavao svoju formu na izuzetno visokom nivou. Odigrao je tačno 40 utakmica, uspeo je 13 puta da sačuva mrežu, a primio je 49 pogodaka, koji su dolazili, uglavnom, kao posledica očajne igre poslednje linije tima.

Iako je sjajnim intervencijama skrenuo pažnju na sebe, pa nedavno dobio i poziv selektora srpske reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija za prestojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, priznaje da nije u potpunosti zadovoljan.

- Imao sam dobru sezonu, svestan sam toga. Ali, takođe sam svestan i da Partizan mora da gaji najviše ambicije. To sam govorio i kada sam dolazio pre godinu dana, to mislim i sada. Uvek mora da napada titule, da se bori za Kup, tako da ni mene, a verujem ni sve ljude u klubu, ne zadovoljava mesto na kojem smo završili šampionat. Iako smo uspeli, sticajem okolnosti, da ostanemo na drugoj poziciji i taj deo smo u plej-ofu odradili, to jednostavno nije dovoljno. Ne zadovoljam se time, takav je moj pogled na ovaj grb koji nosim i na sve ovo što se dešava oko nas - jasan je Jovanović.

Foto: Starsportphoto

 

Ne krije čuvar mreže crno-belih da su promene tokom letnje pauze neophodne, ukoliko je cilj da se ide napred i prekine užasni niz bez trofeja, koji traje još od 2019. godine.

- Duboka analiza će se sigurno odraditi u ovih 15-20 dana, koliko ćemo biti na odmoru. To su stvari kojima mora da se bavi klub, zajedno sa stručnim štabom, ali tu su i igrači. Kada smo upali u problem i doveli u pitanje čak i to drugo mesto, pričao sam to u svlačionici, samo igrači su mogli da izvuku situaciju i naprave neke promene iz korena. Nije sve do kluba i struke, odgovornost je i na nama koji smo na terenu. Ekipa mora da snosi deo odgovornosti - podvlači Jovanović, pa nastavlja u istom dahu:

Foto: Starsportphoto

 

- U svakom smislu Partizan mora i može da se poboljša, u svemu ima prostora za napredak. I organizaciono, oko nas, ali i u svlačionici mora da bude prisutna veća želja i borba za dres koji nosimo. Mogu da pričam samo vezano za ono što se tiče tima. Evo, primer je i ovaj poslednji meč u sezoni protiv Radničkog, gde je morao da bude jači voljni momenat. Ok, nije nam utakmica značila, nisu nam trebali bodovi, ali kada igramo kod kuće i branimo ovaj grb, koji svi mnogo volimo, bar ja tako mislim, onda mora da se pokaže više i da se preuzima mnogo veća odgovornost. Inače, nisi za ovo ovde. To je moje mišljenje, da svako mora da se nosi s tim.

Foto: ATA Images

 

Pauza neće biti duga, a "parni valjak" će već na startu sezone imati pakleno težak zadatak, jer kreće od 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Da se prvo dobro odmorimo, bila je duga i naporna sezona. Treba što pre formirati tim, ako neki igrači budu odlazili, dovesti pojačanja i da spremni uđemo u borbu za Ligu šampiona. Kako smo završili, ne izgleda dobro, najiskrenije. Ali, treba da krenemo ispočetka, to je ipak dvomeč, sve je moguće. Uvek gajim nadu, imam ogromnu volju da pomognem klubu, da se posle dugo vremena napravi neki uspeh. Da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, videćemo. Lično, zadovoljio bih se i ovim drugim, ali svakako se nećemo predati bez borbe. Učiniću sve što je do mene da to ostvarimo, da izguramo taj evropski put maksimalno moguće - poručuje Jovanović.

Foto: Starsportphoto

 

Ono što ga dodatno motiviše jeste poverenje i podrška koju uživa od svih, počev od saigača, preko trenera, do navijača. Nagrada je stigla u vidu kapitenske trake protiv Kragujevčana.

- Puno mi to znači. Došlo je onako spontano, preko igrača i trenera, nije ništa nametnuto. Velika je to satisfakcija za mene, samo još jedan motiv više. Svi znamo ko je sve nosio tu traku u Partizanu. S druge strane, ja nisam zvanično kapiten, treći sam po redu, pomažem malo Sveti Markoviću i Bibarsu Nathu, tako da mi sve to predstavlja veliko zadovoljstvo - zaključuje Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija