• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.05.2024

14:48

Vratio se kapiten! Lola Smiljanić ponovo u Partizanu (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Vratio se kapiten! Lola Smiljanić ponovo u Partizanu (VIDEO)

Podeli vest

Čuveni vezista Milan Smiljanić (37) zvanično je imenovan za novog trenera omladinaca crno-belih.

Ponikao je u klubu iz Humske, u koji je prvi put došao još 1992. godine. Prošao je sve mlađe selekcije, pa preko filijale Teleoptika, došao do prvog tima, gde se u potpunosti i afirmisao.

Osvajao je popularni Lola trofeje sa svojim Partizanom, nosio i kapitensku traku, odigrao preko 180 utakmica, pobeđivao u večitim derbijima, igrao Ligu šampiona, dva puta se vraćao iz inostranstva...

Sada ga čeka potpuno drugačiji izazov, pošto je prihvatio da preuzme i vodi generaciju 2006. i 2007. godišta, a nova sezona startovaće u avgustu.

- Znam da imamo jaku talentovanu decu i verujem da će naša omladinska škola da se vrati tamo gde i pripada. Nekada smo, pored Ajaksa, bili najbolji u Evropi. Moj cilj je da dominiramo u Srbiji, da ti momci shvate šta je Partizan, da znaju ko su bili Moca Vukotić, Milutin Šoškić, Saša Ilić i ostale legende. Mora da im se usadi takmičarski duh, da jednog dana sebe vide u prvom timu, kako osvajaju titule i igraju Ligu šampiona - kaže Smiljanić u razgovoru za klupski sajt.

Foto: FK Partizan

 

On dodaje da zna šta ga čeka i da je svestan će se susresti i sa raznoraznim preprekama.

- Prelazak omladinaca u prvi tim je najteži period. Tada se sve menja, od popularnosti, preko roditelja, menadžera, klubova koji ga traže, pa pubertet, devojke, izlasci... Sve sam to prošao i odlično znam koliko je kritičan taj tinejdžerski period. E, tu je pitanje da li će se deca snaći. Trudiću se da radim s njima i na tome, pričaćemo mnogo, da im ukažem na greške, kako treba, a kako ne bi trebali da rade. Biću strog, ali pravičan. Želim da imamo drugarski odnos, da im budem i pedagog i trener - poručuje Smiljanić.

Nekada borbeni vezista prisetio se i perioda svog odrastanja i sazrevanja u Humskoj.

- Mene je Partizan vaspitao. Došao sam u klub još 1992. godine, drugačije je vreme tada bilo. Sećam se svih trenera, od Klinčarskog, Zavišića, Ličanina, Trbojevića, pa do Vermezovića, kod kojeg sam debitovao za prvi tim. Taj period pamtim dobro, zato mi se sada i vraćaju neke scene, sastanci, saveti, treninzi... Bio sam kapiten u svim selekcijama, pravili smo velike uspehe, osvajali trofeje, a ozbiljan broj igrača je dogurao do prvog tima i kasnije su napravili velike karijere. To je sada i meni prioritet - objašnjava Smiljanić, a potom dodaje:

Foto: FK Partizan

 

- Trudiću se da nadogradim te dečake, da budu spremni kada uđu u seniorski pogon. Želim da shvate srž ovog kluba, koji mora da se voli i da se za njega navija odmalena. Tako sam i ja naučen, da neke vrednosti moraju da se poštuju i znaju. Kroz omladinski fudbal karakter i ljudske osobine dolaze do izražaja. Primera radi, kao mlađi, kada nisam nastupao za prvi tim, vraćao sam se da igram za Teleoptik, imao sam glavu nameštenu za to. I to je mnogo bitno da vratimo.

Smiljanić je pred kraj igračke karijere nosio dres Mornara iz Bara i OFK Beograda, ali je već tada znao čime će se baviti kada ode u penziju.

- Počeo sam da gledam stvari malo drugačije, da razmišljam o tom stručnom pozivu. I koreni su mi takvi, otac mi je bio trener. Vidim sebe u ovome. Znao sam da, kada se povučem sa terena, da ću početi da se školujem. E sad, to je kao i kada si igrač, ne znaš da li će biti dobro ili loše. Želim da radim, da napredujem i sada sam fokusiran samo na posao u Partizanu. Cilj mi je da stvorim što više kvalitetnih igrača za prvi tim, to je na prvom mestu - zaključuje Lola.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija