08.07.2024.

16:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Gotovo je! Pukla nova bomba u Humskoj!

Kako stoje stvari, ono o čemu se spekulisalo prethodnih dana potvrđeno je danas! Poznata instagram stranica "pbg.news", inače odlično upućena u dešavanja u crno-belom taboru, prenosi da je Brendon Dejvis potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom! Radi se o igraču sa ogromnim evroligaškim iskustvom, s obzirom na to da je nosio dres Monaka, Žalgirisa, Barselone, Armanija i Valensije!

Dejvis će predstavljati ogromno pojačanje u reketu, nakon odlaska Frenka Kaminskog i Alena Smailagića, kao i sve izvesnijeg odlaska Bruna Kabokla. Na taj način, nastavljena je potpuna rekonstrukcija tima posle slabe sezone u kojoj nije osvojen nijedan trofej. Od igrača koji su bili u sastavu u prethodnoj sezoni, lako bi moglo da se dogodi da ostane samo Balša Koprivica, pošto je i Aleksa Avramović na izlaznim vratima kluba iz Humske.

Informer

Partizan je već angažovao veliki broj novih košarkaša, a najavljuje se još nekoliko pojačanja na centarskim i krilnim pozicijama. Dolaskom Dejvisa, definitivno su zakopane "ratne sekire" između crno-belih i poznatog agenta Miška Ražnatovića, koji zastupa američkog košarkaša. 

Informer

Brendona Dejvisa je na draftu 2013. godine odabrala Filadelfija, ali se tamo zadržao samo jednu sezonu. Nakon još jedne godine provedene u dresu Bruklin Netsa, 2015. godine se preselio u Evropu. Izabran je u najbolji tim Evrolige 2019. godine, a sa Barselonom je bio šampion Španije dve godine kasnije.