Autor: Informer.rs

02.08.2021.

00:08

Foto: reuters

Sport

BRITANCU PREKIPELO JER PONIŽAVAJU NOVAKA! Zašto ga mrzite? Kako se usuđujete, pa to rade Serena i Federer?

Prvi teniser sveta prvo je u polufinalu poražen od Aleksandra Zvereva nakon što je vidio 6;1 i 3:2 u drugom setu, pa od Pabla Karenja Buste u borbi za bronzu, dok je predao meč u miks dublu sa Ninom Stojanovović.

Nije mali broj onih koji su jedva dočekali neuspeh najboljeg tenisera na svetu, kao i da ga napadnu, jer je polomio reket na meču, kao da je jedini teniser koji je ikada to uradio.

Istina, ne bi trebalo Nole to da radi, ali na svakom turniru vidimo bar jedan sličan izliv besa, ali izgleda da je u redu, ako neko drugi uradi, ali ne i Đoković.

Informer

 

Nakon što su ga mnogi zapadni mediji "razapeli" nakon poraza na Olimpijskim igrama, kolumnista najstarijeg svetskog nedeljnika "The Spectator" stao je u odbranu našeg asa i izneo neke činjenice koje bi postidele pljuvače da imaju obraza.

Engleski novinar Janis Babulijas objavio je tekst pod naslovom "U odbranu Novaka Đokovića" u kome se zapitao zbog čega niko ne voli Novaka Đokovića.

Informer

reuters

 

- Đoković je imao fenomenalnu godinu, ali i šampioni imaju slabe dane. Uprkos mnogim uspesima, postoji veliki broj navijača koji su bili srećni što je izgubio - i meč i živce. Pošteno je reći da je Đoković polarizujuća figura, pa tako kritike na račun 33-godišnjeg Srbina nisu neobične. On je, zapravo, bio meta tokom najvećeg dela karijere. I što se tiče navijača, ali i medija. Da li zaslužuje poseban prezir?", zapitao se autor ove kolumne.

Informer

 

- Đoković nije čovek koga je lako voleti. Nekada kada pobedi rivala ismeva neprijateljski nastrojenu publiku. Njegove proslave su previše dramatične - poručio je kolumnista, koji je morao da podseti na njegove stavove o vakcinaciji protiv korona virusa, kao i održavanje humanitarnog turnira za vreme pandemije.

Takođe, ističe da se zaboravljaju stvari koje Novak radi.

- Đoković je van terena topla i vesela osoba. Preko svoje fondacije sakuplja i donira milione dolara i pomaže svojoj Srbiji, ali i inostranstvu. Za vreme pandemije donirao je milion dolara za medicinsku opremu i respiratore srpskim bolnicama. To nije loše za osobu za koju neki lažno tvrde da negira korona virus?

Informer

 

- Za neke teniske navijače nema sumnje da je on uljez, pa se kao takav suočava sa čistim snobiznom. On je klinac sa Balkana - nije uglađen kao švajcarski šampion Rodžer Federer, a niti lep i nasmejan kao španski tensier Rafael Nadal. On prekida to prelepo rivalstvo i dominira terenima. Kako se usuđuje? -  dodao je kolumnista.

- Pa nije Đoković jedini igrač koji je izgubio živce na terenu. Videli smo takve stvari i od šampiona kao Serena Vilijams ili Rodžer Federer.

Poručuje da se samo kod Đokovića to "uzelo za zlo" i da ga navijači ne vole zbog toga.

- Đoković je jedan od najboljih tenisera koje je svet video, rušio je rekord za rekordom, on je idol mladima u Srbiji i svoje vreme i bogatsvo koristi kako bi im pomogao. Takođe, zauzima se za mlade tenisere koji tek počinju. Ipak, previše puta u Novakovom slučaju te stvari budu neprimetne. Teško da zbog toga možete da krivite Đokovića što je ponekad gubio živce i rugao se protivnicima - poručio je autor teksta.