Autor: Informer.rs

11.11.2021.

10:57

Foto: Tanjug

Sport

IBRAHIMOVIĆ POMOGAO ĐOKOVIĆU! Novak otkrio tajnu kako je preživeo Njujork!

Novak Đokoivć je u Parizu osvojio 37. masters u karijeri i obezbedio još jedan rekord, sedmi  put u karijeri godinu će završiti na prvoj poziciji. Nadmašio je idola Pita Samprasa. 

Naš as ima 34 godine, ali mu i dalje teško pariraju mladi "lavovi". Veliki prijatelj Novaka Đokovića je Zlatan Ibrahimović, sa 40 godina nema nameru da odustane. Njegova filozofija pomaže srpskom asu.

- Sviđa mi se njegova filozofija, što sam stariji, to se osećam mlađe. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i potpunog samopouzdanja. U tome se veoma prepoznajem u njemu: ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa svešću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike - kazao je za italijanski Gazetu Novak Đoković.

Informer

Informer

 

Pred takmičenje u Torinu, najbolji teniser sveta je pročao o porazu na Ju Es openu, kada ga je Danil Medvede sprečio da osvoji kalendarski grend slem. 

- Poraz doživljavam ne samo kao razočaravajuću emociju trenutka, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera da se izvučem iz teške situacije kao čovek i bolji igrač nego što sam bio. Bio je to težak posao za mene. Um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate biti u stanju da razumete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način.

Informer

 

Đoković se vraća u Torino posle 20 godina.

- Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, da igram juniorski turnir. Pokušaću da uživam . Srećan sam što se igra u Italiji, gde uvek nađem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspehe u Londonu u poslednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis.