• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.11.2021

09:34

MUK, UĆUTKAN I NOVAKOV NAJVEĆI MRZITELJ! Od Amerikanca ovo nismo očekivali!

reuters

Tenis

MUK, UĆUTKAN I NOVAKOV NAJVEĆI MRZITELJ! Od Amerikanca ovo nismo očekivali!

Podeli vest

Novak Đoković najveći je teniser svih vremena!

Prvi reket sveta osvojio je turnir u Parizu pobedom nad Rusom Danilom Medvedevim rezultatom 4:6, 6:3, 6:3 i stigao do 37. trofeja na mastersima.

Novak je do sada prvo mesto po broju masters trofeja delio sa velikim rivalom Špancem Rafaelom Nadalom. Ali, nadmašio ga je Nole, koji od sada ima 37 trofeja iz serije 1.000.  I dlaje je izjednačen sa največćim rivalima po broju grend slem titula - 20, ali već na Australijan openu  bi Srbin mogao da ih nadmaši.

Foto: reuters

Najbolji ikada - Novak Đoković

Posle trijumfa u Parizu poklonio je Novaku  Đokoviću i Ben Rotenber, američki novinar za koga znamo da bap i ne obožava prvog tenisera sveta,  koji je do sada u karijeri osvojio 86 titula.

 

 

 

 

 

Na turu postoji devet masters turnira godišnje, a Novak je jedini čovek u istoriji koji je osvojio sve turnire masters 1000 serije na ATP turu. I to ne jednom, nego dva puta. Osvojio je Majami šest puta, Indijan Vels i Rim pet puta, Pariz šest puta, Kanadu i Šangaj 4, Sinsinati 2,  u Madridu je trijumfovao 3 puta, a u Monte Karlu 2 – na kraju 37 masters titula.
 
Što se tiče grend slemova, Đoković je sva četiri grend slema osvojio barem jednom u poslednjih pet godina, dok Federer i Nadal na pojedine slemove čekaju i po više od cele decenije!

Novak je devet puta pobedio na Australijan openu, dva na Rolan Garosu, ima šest trofeja na Vimbldonu i tri iz Njujorka

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vera

pre 2 godine

Hrvatica ga majka rodila... Večernjilist.hr TRI DESETLJEĆA BRAKA Srđan Đoković otkrio kako je zaveo Dijanu, Hrvaticu koja je rodila najboljeg tenisača svijeta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija