Autor: Informer.rs

11.05.2022.

09:34

Foto: reuters

Sport

MEGA PREOKRET! Vimbldon posle pretnji donosi hitnu odluku!

Britanski "Tajms" prenosi da čelnici Vimbldona i ATP-a razgovoraju o igranju ruskih tenisera na Vimbldonu. Sve bi trebalo da se zna do kraja nedelje. 

Po svemu sudeći su Englezi morali dobro da razmisle šta rade posle pretnji ATP-a i negodovanja tenisera koji su bili protiv odluke da Rusi i Belorusi ne igraju u Londonu. ATP je zapretio da neće računati bodova i očigledno dobro uzdrmao čelnike Vimbldona.

Informer

Možda ćemo gledati Danila Medvedeva na Vimnbldonu

Samo teniseri su pretili da ne žele da igraju turnir za bodove, jer to ne bi bilo pravično prema ruskim teniserima. Vimbldon bi, ako na snazi ostane zabrana ruskim teniserima, mogao da se igra samo za trofej i novac, bez takmičarskog značaja, što bi bio katastrofalan udarac za Engleze. 

Podsećamo, Britanci su ruskim teniserima i teniserkama zabranili učešće na Vimbldonu zbog straha da bi to mogli da iskoriste u propagandne svrhe. Istog momenta su teniseri i teniserke, stali su na stranu ruskih kolega i poručili da bi trebalo da im se dozvoli učešće na turniru u Londonu. I Novak Đoković je bio protiv pomenute odluke Vimbldona.

Konačna odluka o igranju Rusa i Belorusa na trećem Grend slemu sezone biće doneta do kraja sedmice.