Autor: Informer.rs

09.06.2022.

11:12

Foto: reuters

Sport

NADALA OPTUŽUJU DA SE DOPINGUJE, OGLASIO SE DOKTOR! Sve je objasnio o povredi i intervenciji!

Nemački doktor Fric Zergel čak sumnja u Rafaela Nadala zbog dopinga, o čemu se godinama spekuliše. Nadal mesecima priča da ima ozbiljne probleme sa povredom stopala zbog kojih je bio podvrgnut specijalnom tretmanu. Kako je otkrio pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu da bi se ono "umrtvilo".

Lekar Rafaela Nadala Anhel Ruis-Kotoro govorio je o intervenciji na stopalu španskog tenisera. Nadal je u Parizu igrao je pod anestezijom i injekcijama, da bi se u utorak, u Barseloni, podvrgao novog tretmanu pulsnom radiofrekvencijom, a nakon toga hodao je uz pomoć štaka.

- Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva, tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu ili neće -  rekao je Ruis-Kotoro i dodao:

Informer

Nadal na štakama posle intervencije

- Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi.

Doktor kaže da je mirovanje tokom pandemije samo pogoršalo situaciju sa stopalom.

- To je veoma retka povreda za sportiste. Dijagnostikovali smo je 2004/05. Vremenom se degeneriše i tražimo rešenje za svaku situaciju. Stvari su se iskomplikovale posle pandemije, jer odmor "ne odgovara" ovog povredi - istakao je ovaj lekar.

Informer

Rafel Nadal je pre Rolan Garosa trijumfovao na Australijan openu, a videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu, koji počinje 27. juna.