Autor: Informer.rs

05.07.2022.

12:23

Foto: Tanjug/AP

Sport

ĐOKOVIĆ NAPADA STRAŠAN REKORD! Juri novu recku na Vimbldonu!

Janik SInerje u prethodnom kolu eliminisao Karlosa Alkaraza, a sada će pikušati da zaustavi Novaka Đokovića koji juri sedmi trofej u Londonu, a četvrti u nizu. 

Poslednji poraz na Vimbldonu treći teniser sveta doživeo je 2017. godine. Zbog povrede lakta je početkom drugog seta predao meč Tomašu Berdihu.

Od tog dana Novak Đoković zna samo za pobede na travnatoj podlozi u Londonu.  Vezao je 25 pobeda i tri šampionska pehara. Novak protiv Janika napadne lični rekord, juri 26. recku u nizu na nekom grend slem trofeju. Ako uspe, samo još dve bi ga delile od četvrtg trofeja u seriji na Vimbldonu. 

Informer

NOvak Đoković juri rekord

Siner je sigurno pun samouzdanja. Italijan je na putu do četvrtfinala srušio Stena Vavrinku (3:1), Mikaela Imera (3:1), Džona Iznera (3:0) i Karlosa Alkarasa (3:1). 

Ako Novak Đoković obezbedi polufinale, rival će mu biti pobendim duela David Gofan - Kameron Nori.

- Mogu da pričam samo sve pozitivno o Sinerovoj igri. Znamo koliko je talentovan, već se ustalio u vrhu. Gledao sam ga na različitim podlogama prople godine, mnogo je sazreo. Ima samopouzdanje, veruje da može da pobedi bilo koga na najvećem stadionu, to je važni za mladog igrača poput njega. Ima već određeno iskustvo, pre svega jer je igrao velike mečeve - opezan je Novak.