Autor: Informer.rs

11.09.2022.

08:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

UKINUTA NAJSRAMNIJA ODLUKA, DELIRIJUM NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Oglasili se Novakovi navijači i hejteri! "Ne idi u Australiju", "Sramota"...

"Herald Sun" je preneo da će federalna vlada Australije dozvoliti Novaku Đokoviću da ide u pohod na 22. grend slem, nakon skandaloznog poteza koju je napravila prethofna vlast početkom godine.

Đoković nije učestvovao na Australijan Openu, iako je dobio vizu na osnovu medicinskog izuzeća, zbog odluke suda da mu ukine tu vizu. Posle desetak dana ponižavanja, Novaka su deportovali, te mu uveli trogodišnju zabranu ulaska u Australiju. 

Ali kako stvari stoje, srpskom asu biće dozvoljeno da se nadmeće za 10. pehar, ukupno 22. na gren slemovima, koliko ih trenutno ima rekorder Rafael Nadal. Navijači našeg tenisera su oduševljeni, mada nisu svi.

- Novak bi trebalo da odbije Australijance, da nauči političra eda se na bave sportom - poruka je jednog Novakovog navijača na društvenim mrežama.

- Ništa neočekivano, zabrana je bila potpuno politička, nije imala nikakave veze za zdravljem. Tada su protiv Novaka bili ljudi koji ga ne vole, za njih je to bilo lično, oni su uglavnom navijači Rafaela Nadala i Rodžera Federera.  Nisam sreo nijednu osobu koja je neutralna i voli tenis, a da misli da je deportacija bila poštena. 

I dalje ima onioh koji su protiv dolaska Novaka u Australiju.

- Pogrešna odluka, pokazuju slabost jer mu dozvoljavaju da igra. 

- Nova vlast u Australiji nema obavezu da sprovodi zabranu koju je uvela stara. Od juna je dozvoljen ulazak svima, čak i onima koji nisu vakcinisani jer vakcinma ne zaustavlja širenje kovida - poruka je jedbog fana našeg tenisera.

- Odlične vesti. Novak je GOAT. Prošle godine je vlast zloupotrebila moć, drago mi je da je nova ispravila grešku. Politika ne treba da se meša u sport. 

- Sramota, ovo dokazuje kakvu moć ima Novak - poručio je hejter Novaka Đokovića.

Bonus video