Autor: Informer.rs

21.09.2022.

07:31

Foto: reuters

Sport

AMERIKANAC ODMAH OTPISAO ĐOKOVIĆA! Najveći Novakov mrzitelj jedva dočekao ovo da kaže!

Na hipotetičko pitanje ko bi pobedio Alkaraz ili Đoković da se Australijan open igra za nekoliko nedelja, Rotenber je prednost dao Špancu.

Novak nije bio na terenu od osvajanja Vimbldona, dok će ove nedelje učestvovati na Lejver kupu i ispratiti u penziju Rodžera Federera. Amerikanac smatra da Novaku nedostaje samopouzdanje za velike mečeve.

Alkaraz pre Đokovića

- U ovom trenutku bih izabrao Alkaraza, mislim da Đoković nije odigrao dovoljno mečeva, nije spreman - kazao je Rotenberg i dodao da se Novak mučio na šljaci nakon što je propustio Indijan Vels i Majami.

- Video sam kako se sporo vraćao jer nije igrao u Americi. Videćemo kako će sada biti. Mislim da će odigrati neke turnire u Evropi ove jeseni. Ali u tom imaginarnom scenariju da sledi uskoro veliki grend slem turnir,  mislim da nema samopouzdanje na potreban nivo.

Informer

Ben Rotenber opet otpisao Novaka Đokovića

Novak nije igrao ni na Ju Es openu, nije vakcinisan protiv korone, pa nije mogao da uđe u Ameriku. Iz Australije stižu lepe informacije, da će dozvoliti Novaku da igra u Melburnu naredne sezone nakon što je početkom godine deportovan iz zemlje.

- Trenutno mu nije dozvoljeno da uđe u Australiju. Videćemo šta će se desiti. Ne znam da li će i dalje imati isti osećaj kada se vrati posle svega što se desilo prošle godine. Pitanje je kako će to mentalno uticati na njega kada ponovo bude u Melburnu.  

Novak Đoković se prijavio za turnir u Tel Avivu, koji će se igrati od 26. septembra do 2. oktobra.  Reč je turniru iz kategorije 250, koje je srpski as malo igrao poslednjih sezona, ali očigledno je nedostatak mečeva prelomio da se prijavi za nastup u prestonici Izraela. U Tel Avivu će igrati i Dijego Švarcman i Dominik Tim, s obzirom na to da su i njih dvojica, prema navodima iz Tel Aviva, potvrdili učešće na ovom takmičenju.

Bonus video