10.10.2022.

09:00

Foto: reuters

Sport

OVO JE DNO DNA! AUSTRALIJANKA PLJUJE NOVAKA: Ne ukidajte zabranu Đokoviću! Zašto, jer ima milione dolara?

Novak Ðoković je prošle godine deportovan iz Melburna, iako je prvobitno dobio dozvolu da uđe u tu zemlju, i nije igrao prvi grend slem u godini, Australijan open.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu.

Ministarka udarila na Novaka

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu. Endrjus, međutim, kaže da promena pravila ne bi trebalo da važi u Ðokovićevom slučaju, preneo je Rojters.

- Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Ðokovića, postavlja se pitanje - šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji -  rekla je ona za radio "Ej-Bi-Si".

Informer

 



Ðoković nije komentarisao izjavu Endrjus, a ministarstvo unutrašnjih poslova Australije ponovilo je da ne komentariše pojedinačne slučajeve. Bivša ministarka policije je rekla da bi ukidanje zabrane Ðokoviću bio "šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se".

- Zašto bi se Ðokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale - dodala je Endrjus.

Tajli ima dobre vesti

Direktor Australijan opena Kreg Tajli pre nekoliko dana rekao da su na dobrom putu da najbolji igrači sveta igraju u Australiji.

Na dobrom smo putu da se vrate svi vrhunski igrači. Sada smo u drugačijoj situaciji nego pre devet meseci, mislim da je sasvim  drugačije okruženje sa ljudima koji slobodno putuju širom sveta i nadamo se da ćemo imati sve najbolje igrače ovde u januaru.

Bonus video