Autor: Informer.rs

02.11.2022.

09:32

Foto:

Sport

NE, SAMO ME TO NE PITAJTE! Đoković imao molbu, o Stefanu ne želi da priča!

Novak Đoković je u prvom meču na mastersu u Parizu pobedio Amerikanca Maksima Kresija sa 7:6, 6:4. Posle sjajnog starta maš as imao je samo jednu molbu za predstavnike medija, koji su ga zapitkivali o Stefanu. 

- Molim vas, ne pitajte me ništa o njegovoj karijeri. On ima samo osam godina. Važno je da igra tenis i to posmatra kao igru, kao sport koji će mu pomoći da se razvija mentalno i fizički - rekao je Đoković.

Novak je već pričao o Stefanu i njegovoj ljubavi prema tenisu, da ne želi da vrši pritisak i da ga pušta da sam bira da radi ono što voli. Stefan je dete i sa tenisom se upoznaje kroz igru. Jednom prilikom su pitali Đokovića da li bi mogao da bude Stefanov trener.

Iskreno, video sam više sebe kao dubl partnera svom sinu, nego kao trenera. Šalu na stranu, naravno da me kao oca ispunjava i kao profesionalnog tenisera, da vidim svog sina na terenu svojevoljno i samoinicijativno izlazi na teren i voli da igra. Ne smeta mu da ima i nema pažnje, prisutan je i voli da igra, to je za njega ljubav i to mene ispunjava i voli da vidi. Izabrao je, umesto da gleda moj meč (finale Vimbldona), da igra tenis sa svojim drugom, na spoljašnjim terenima, što dovoljno govori o tome koliko se zaljubio u tenis - rekao je nedavno Đoković i dodao da je prerano pričati o Stefanovom karijeri.

Informer

 

- Možda sada preterujemo kad pričamo o njegovoj budućnosti i karijeri, previše je rano, ima sedam godina, bitno je da ima zabavu, razonodu, da se razvija psihički i fizički... Biću tu šta god odluči da radi u životu, bilo da je to tenis, a izgledi su dobri, ide u tom pravcu, pružiću mu podršku da živi svoj san, koji god san sanjao.

Bonus video