Autor: Informer.rs

08.11.2022.

07:41

Foto: tanjug/ap

Sport

ZAČEPIO USTA AMERIMA I AUSTRALIJANCIMA! Zapadni mediji napali Novaka, bivši teniser sve OBJASNIO!

Konstantno je srpski teniser Novak Đoković meta zapadnih medija. Ovog puta se našao na udaru jer mu je njegov fizioterapeut Ulises Badio smućkao preparat u vodu i predao ga skupljaču loptica, koji je otrčao i odneo flašu Noletu tokom medicinskog tajm-auta.

Dežurni Novakov kritičar Ben Rotenberg i australijski portal "Nju dejli" odmah su počeli prljavu kampanju tvrdeći da Novakov tim krišom pokušava da mu nešto doturi tokom meča.

Robi Kenig, nekadašnji teniser, a sada komentator, lako je objasnio o čemu se radi u slučaju Đokovićevog "dopinga".

- Ne mogu da verujem da se o ovome uopšte diskutuje. Elitni sportisti u svakom sportu, ali posebno onim individualnim, ne žele da njihovi rivali znaju njihove "poslovne tajne". To su osnove takmičenja. Da li ste ikada videli trening program Pjera Paganinija za Rodžera Federera? Nema šanse...- napisao je Kenig i stavio tačku na ovu temu.

Snimak je inače na Tviteru podelio novinar britanskog portala "Speektejtor" Demijan Rajli, koji je imao i prigodan komentar.

- Može li neko ko poznaje tenis da kaže šta se dešava, zašto se ovo ovako radi? Izgleda mi nespretno. Zapanjujuće je koliko ovo ne interesuje novinare koji prate tenis. Bukvalno je pred novinarima na Vimbldonu rekao da je to čarobni napitak, a oni su se smejali - poručio je Rajli.

Naš as se jednom prilikom našalio i rekao da se radi o "čarobnom napitku", što je dodatno potpalilo vatru. 

- Magični napitak, to je sve što mogu da vam kažem. Ne mogu sada da pričam o tome, saznaćete uskoro - rekao je Novak pre nekoliko meseci.

Bonus video