Autor: Informer.rs

28.12.2022.

13:20

Foto: reuters

Sport

DRAMATIČNA PROMENA! Napustio je Đokovića, više nije deo tima našeg tenisera!

Umesto Argentinca sa Novakom Đokovićem će raditi Klaudio Cimalja, prenosi Sportklub. Badio je s Đokovićem počeo da radi u maju 2017. godine, prvobitno je delio zaduženja sa Miljanom Amanovićem.

Argentinca su obožavali i navijači našeg tenisera, ali dve strane sad nisu postigle dogovor o nastavku saradnje. Njegov naslednik, po svemu sudeći, jeste Italijan Klaudio Cimalja, koji je viđen sa Đokovićem na prvom treningu u Adelejdu. Profesor na akademiji za osteopatiju u Torinu i fizioterapeut, Cimalja je do skoro sarađivao sa Brendonom Nakašimom, a bio je i u timovima Miloša Raonića i Janika Sinera. Autor je knjige „Sportska masaža i komplementarne tehnike“.

Informer

Novak Đoković i Ulises Badio

Inače, Badio je preporodio Đokovića pre dve godine u Australiji za 48 sati. Tada se Novak povredio u meču trećeg kola sa Tejlorom Fricom i na putu do trofeja više nije trenirao, vreme je provodio na terapijama.

- Uli je pre svega izuzetna osoba. Mnogo je dobar čovek i način na koji se ophodi prema drugima stvarno je impresivan – svima se javlja, donosi čokoladice i poklone ATP fizioterapeutima, čuvarima. Sa svima se lepo pozdravi i po svemu tome se vidi kakav je on čovek  - govorio je Đoković.

Đoković će u Adelejdu igrati prvi turnir u sezoni već od naredne nedelje, a potom se seli u Melburn, gde će od 16. januara pokušati da dođe do desete titule na Australijan openu.

Bonus video